Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Gewoon jezelf zijn
is nog best moeilijk!
Het leven leven waar je blij van wordt!
Dat wil jij toch ook?!
Leven vanuit je gevoel
Helpt om te worden wie je bent!
Gelukkig zijn
Wordt je in kleine stapjes
Rust in je hoofd en in je hart
Hoe krijg je dat?
Het moment accepteren
Soms is een kokosnoot, gewoon een kokosnoot!
Vorige slide
Volgende slide

Over Tessa

Met meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van individuen, stellen en groepen, kom ik snel tot de kern van de zaak. Sinds 2003 ben ik zelfstandig gevestigd. Vanuit mijn eigen praktijk werk ik als ‘intuïtief adviseur en coach’ voor diverse bedrijven en particulieren.

Mijn stijl van werken combineert traditionele met onconventionele werkvormen. Dit geeft vaak verrassende en verhelderende resultaten.
Ik maak gebruik van onder andere cognitieve therapie, EMDR, EFT, ademwerk, voice-dialoque, opstellingen, hypnotherapie en sentirologie. 

Door mijn spiegel vergroot je je zelfbewustzijn én vertaal je dit in actie naar je dagelijkse leven.. 

Binnen mijn praktijk geef ik advies, therapie en begeleiding ten aanzien van traumaverwerking, relatieproblemen, persoonlijke ontwikkeling, intuïtie, opvoeding, verlies en levensproblematiek. Dit doe ik onder meer door middel van de door mij ontwikkelde methode ‘sentirologie’ en ook door toepassing van reguliere methoden.

In mijn dagelijks leven ben ik moeder van vier fantastische jongens en een geweldige dochter die mij iedere dag weer verbazen en inspireren! Mijn gezin bestaat uit een kleurrijk geheel van samengesteld samenzijn! Vandaar mijn fascinatie voor relaties! Ik heb zowel persoonlijk als professioneel ruime ervaring met de bijzondere dynamiek van samengestelde gezinnen!

Als moeder, partner en ondernemer is het zoeken naar een fijne balans. Vaak lukt het de balans in mijn leven te ervaren, soms niet. De samenwerking die ik ervaar met ‘de andere wereld’ heeft me hierin al vele malen op het goede spoor gezet!

Ik blijf mij steeds weer verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en bijscholen waar ik kan. Ik heb een honger naar kennis ten aanzien van de mens, zijn geest, lichaam, gedragingen en ziel. Ik ben geïnspireerd geraakt door velen: oa: Alice Miller, Susan Johnson, Greenberg, John Gottman, Ingeborg Bosch, Eckhart Tolle, Francine Shapiro, David Eddings, Marshall Rosenberg, Byron Katie, Brandon Bays, Cesar Millan, Bowlby, Milton H. Erickson, Cladder, Bert Hellinger, David Snarch.

In mijn werk ben ik praktisch en gericht op dat wat werkt. Dat betekent dat ik altijd eerst stil sta bij wat u wilt bereiken met onze sessies. Naast dat we stil staan bij gevoelens en inzichten, kijk ik altijd op welke wijze we onze doelen praktisch kunnen bereiken en behouden.

Ik werk voor particuliere cliënten en voor werkgevers. TU delft, Rotterdam partners, Rabobank, Carwash, Sion, Creatext, Muzien, Gemeente Nijmegen, Dienst Sociale zaken en Werkgelegenheid en Noya beheer zijn enkele voorbeelden van werkgevers waar ik voor werk en

Ik ga er vanuit dat we van nature goed zijn, dat we de liefde, kracht en wijsheid in ons hebben. En dat we vaak door opvoeding, levenservaringen en tegenslagen, het contact met onszelf, onze behoeften en onze innerlijke inzichten verloren hebben.

Ik heb een positieve kijk op mensen, het leven en op relaties. Ik geloof in de liefde, kracht en mogelijkheden van mensen, om hun moeilijkheden en problemen op te lossen en te overstijgen, om op die manier weer in contact te komen met datgene in hen, wat altijd vrij en onbeschadigd is gebleven.

Ik werk graag met mensen, en hoop u iets mee te geven van wat ik zelf geleerd en ontvangen heb op mijn weg door het leven.
Naast het bovengenoemde hou ik ook ander soortige sessies met mensen. Mede dankzij mijn bekendheid van het televisieprogramma ‘het zesde zintuig’, welke ik 2008 heb gewonnen en mijn werkzaamheden voor het televisieprogramma ‘het zesde zintuig, plaats delict’ in 2008, 2009 en 2010, 2011, 2012 en 2013 werd en wordt ik regelmatig gevraagd om vragen van mensen te beantwoorden.

Dit doe ik met plezier. Toch heeft dit ook een kanttekening nodig. Ieder mens heeft zijn eigen intuïtie en inzichten. Daar kan geen paragnost tegenop!

Soms heb je een bevestiging nodig van je eigen inzichten. Dan is het wellicht goed een paragnost te raadplegen.

Ik ga uit van de positieve kracht die in ieder mens aanwezig is. De eigen innerlijke wijsheid en kracht is datgene wat ik aanspreek. In iedere sessie en in ieder gesprek. Altijd vanuit gelijkwaardigheid.

2023 Artikel in de Paravisie

Er verscheen een mooi artikel in de Paravisie naar aanleiding van het boek “de onderstroom”!

Het artikel vertelt over de achtergrond en de eigen ervaringen van Tessa met het opstellingenwerk! bekijk hier het artikel!

Boeken

"De onderstroom"Kwam uit Februari 2022!

Omdat voor veel mensen opstellingen nog onbekend zijn heb ik besloten een laagdrempelig boek te schrijven. Een roman waarin de hoofdpersonen allerlei situaties meemaken die zij onderzoeken met behulp van opstellingen. Iedereen zou de gelegenheid moeten hebben om hun systeem te onderzoeken zodat zij vrijer worden om hun eigen keuzes te maken!

"Over de dood en het leven erna" is verkrijgbaar als ebook !

Tessa neemt de lezer mee in de gebeurtenissen rondom sterven en vooral ook in wat er hierna gebeurt! Ze vertelt aan de hand van indrukwekkende voorbeelden en persoonlijke ervaringen dat de dood geen sterven is maar een overgang naar de andere wereld!

Tessa's boek "de kracht van voelen" wordt opnieuw uitgebracht!

Nu als ebook!

Als kind dachten de mensen om haar heen dat Tessa ‘gek’ en raar was! Ze werd afgewezen om datgene wat zij zag en voelde. Tessa leefde niet alleen in de ‘gewone mensen wereld’ maar beleefde de wereld ook op haar eigen unieke manier; een wereld waarin lichtwezens, engelen en elfen wonen, een wereld van hoop en licht. Tessa leerde dat niet iedereen energie kon voelen en lezen. Jarenlang beleefde zij de werkelijkheid op haar manier in stilte.

Ondanks haar levenservaringen bleef zij geloven in de kracht van voelen en in dit boek schrijft Tessa eerlijk over haar worsteling om zichzelf serieus te nemen. Ook vertelt zij over hoe zij middels de kracht van voelen ervaringen, gevoelens en gedachten van mensen beleeft. Haar intuïtie helpt haar bij het ondersteunen van haar cliënten, en in het maken van haar eigen keuzes!

Tessa heeft naast “de kracht van voelen” ook de volgende boeken geschreven:

  • ‘De kracht van voelen 1e editie’;
  • ‘Het extra zintuig’; ‘Werkboek intuïtie’,
  • ‘Omgaan met hoogsensitiviteit’
  • ‘Het alfabet verklaard’

Deze zijn helaas uitverkocht.

Paravisie

Vanaf 2018 schrijft Tessa columns in het vernieuwde tijdschrift van Paravisie: Lees hier een artikel uit de paravisie!

Het zesde zintuig Plaats Delict

Tessa heeft van 2008 – 2014 deelgenomen aan het programma ‘Het zesde Zintuig, Plaats Delict’. Dit programma wordt gemaakt door RTL4.

Het programma staat in het teken van het beantwoorden van vragen van nabestaanden die hun dierbaren verloren hebben door een misdrijf.

Mijn werkzaamheden voor dit programma zijn intens geweest, Toch deed ik het graag. Juist omdat de nabestaanden troost putten uit de antwoorden.

Tessa bij de WOS

In 2014 heeft de WOS een serie programma’s onder de naam ‘Tessa’ geproduceerd.

De WOS is een lokale televisiezender welke programma’s maakt welke worden uitgezonden in de regio waar zij woont.

Samen met Tessa brengen zij in beeld wat een extra zintuig kan doen voor mens en dier! “Tessa!” is een programma waarin serieuze onderwerpen zich afwisselen met luchtige en ludieke onderwerpen.

Samen met Mae Jones bracht Tessa een liedje uit!

Artikelen over Tessa in diverse tijdschriften

WOS media afleveringen van Tessa

Tessa op de Radio

Tessa schreef jarenlang voor tijdschrift SANTE

Hieronder ziet u een impressie van Tessa van de afgelopen jaren

Nieuwsbrief

Maak iedere week een stuk leuker door je te abonneren op Tessa’s nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig een nieuwe dosis inspiratie!

Tessa van Rossen

Tessa maakt intuïtie en helderziendheid iets doodgewoons! Ze inspireert graag mensen om hun beste, helderste en vrolijkste zelf te worden!

Tessa ziet iedere dag als een nieuw begin en is gepassioneerd over kriebelen, keuzevrijheid, bewustzijn, intuïtie, voelen en liefde!

Dit alles wel praktisch toepasbaar! Want inzichten toepassen is niet altijd eenvoudig, wel leuk!!

De uitdaging om de beste versie van zichzelf te zijn ondervindt zij zelf als moeder van vier kinderen – met een eigen onderneming, iedere dag!

Door jouw advies kon ik een keuze maken tussen twee dingen waar ik niet tussen wilde, maar toch moest kiezen! Ik was zo blij met jouw inzichten! Er viel een last van m'n schouders! Dank je wel!
Tessa je bent een topper, juist omdat je jezelf bent...je laat mensen zelf hun onderbewuste ik aanvoelen waardoor dingen soms gewoon helder zijn. Dankjewel voor je goede zorgen, je hulp en je positive vibe. Ik had nooit vragen maar kreeg wel antwoorden van je, dat maakt je zo bijzonder. Je bent een mooi, oprecht mens.
Tessa, ik ben superblij dat ik 3 jaar geleden jij je ben geweest. Ik heb hierdoor bepaalde beslissingen genomen waar ik nu nog achter kan staan, zonder dat het me negatieve energie kost...achteraf bezien had ik je nog wat willen vragen maar ja...je schrok ook zienderogen van de foto die ik je liet zien..m dat maakte dat ik voelde dat je de waarheid sprak en ik gelijk had met mijn gevoel waar ik al jaren tegenaan vocht. . Je bent een Super vrouw! X
Ik vind je een prachtig mens. Je hebt me zo goed geholpen met je inzichten. Helemaal raak!
Ik ben al meerdere keren bij je geweest en ook samen met mijn dochter. Zij stelde toen een vraag voor haar schoonzusje en inderdaad heb je gelijk gekregen Tessa ook voor mij ben je een lief eerlijk en oprecht persoon.
k ben al meerdere keren bij je geweest en ook samen met mijn dochter. Zij stelde toen een vraag voor haar schoonzusje en inderdaad heb je gelijk gekregen Tessa ook voor mij ben je een lief eerlijk en oprecht persoon.
Soms zeg je iets en dan kom ik er pas maanden later achter wat je bedoelde! Die zaadjes -zoals jij ze noemt- die je plant zetten me steeds opnieuw aan het denken!
Tessa wat ben ik blij dat je me vertelde waar mijn zus ongeveer woonde! In de streek die je aanwees zette ik een advertentie en lang verhaal kort, ik heb haar gevonden! Ben je zo dankbaar!
Je bent altijd respectvol. Zowel naar mij als mijn ex-man. Mede dankzij jou zijn we op een goede manier uit elkaar gegaan. Onze vriendschap heeft de scheiding overleefd, wat een geschenk!
Ik vond het eerst wat eng om naar een helderziende toe te gaan! Maar jij bent zo down to earth, dat ik al snel zat te lachen op je bank. Ook al zei je een paar flink rake dingen, het leek net alsof de confrontatie met mijzelf minder zeer deed door de manier waarop je het bracht! Je hebt me een zet gegeven in het werken aan mijzelf en nu voel ik me gelukkiger dan ooit!
Dank zij jou heb ik de sprong gewaagd! Ik werk nu voor mijzelf! Ik had het jaren eerder moeten doen!
Een paar per jaar kom ik naar je toe, je weet de complexiteit van mijn bedrijf zo eenvoudig voor me neer te leggen dat ik oplossingen zie waar ik voorheen in de knoop raakte! Dank je wel!
Hoe kan je toch altijd zoveel zien! En die boodschap dat gedicht wat je voor me doorkreeg heeft me op de been gehouden!
Je bent een schat! Je zei me dat je niet meer met overleden personen werkte en toch gaf je een boodschap door van mijn eigenwijze vader. ‘hij liet zich lastig opzij drukken’ zei je tegen mij. Dat was nou echt mijn vader!
Nog nooit meegemaakt dat iemand mij zo goed kende, en dat terwijl ik je nog nooit had ontmoet! Respect!
Vorige
Volgende