Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Verslavend gedrag wordt vaak veroorzaakt door de herinnering aan het ‘high’ (of euforische gevoel) dat de laatste keer dat u zich aan het gedrag overgaf, werd ervaren. Na verloop van tijd wordt de herinnering aan dit  ‘high-zijn’  zo krachtig en ingebakken in het onderbewustzijn dat het voor jou steeds moeilijker wordt om je te verzetten.

Online EMDR werkt door u te helpen dit verslavingsgeheugen opnieuw te verwerken, zodat de intensiteit van het herinnerde gevoel wordt verminderd. Dit versterkt uw controle over het verlangen om te voorkomen dat u terug valt in het verslavingsgedrag.

  • Herprogrammeren: de negatieve emotionele inhoud uit vooraf geselecteerde doelgeheugens verwijderen met behulp van EMDR. Hierdoor kun je een emotie, gebeurtenis of levenssituatie op een objectieve en onbedreigende manier zien

Deze behandelaanpak is met succes gebruikt om verslavingen en chronische alcoholverslaving te behandelen – waarbij het veranderen van het geheugen van de verslaving resulteerde in een volledige eliminatie van de verslaving uit het leven van de gebruiker.

Als eerste werken we op het gewenste levensdoel. Als je gewenste levensdoel echt en haalbaar aanvoelt, is dat geweldig. Het is ook goed dat het nog steeds een beetje afstandelijk of onwerkelijk aanvoelt.

We werken in deze EMDR sessies op één verslavingsherinnering. het is aan te raden om ook toekomstige sessies te  richten op uw meest recente verslavingsherinnering, uw vroegste verslavingsherinnering en ook uw slechtste verslavingsherinnering.

 

 

Identificeer uw gewenste levensdoel. Een Gewenst Levensdoel is jouw visie op het leven dat je wilt leiden wanneer de verslaving geen controle meer over je heeft. Stel je je leven voor in de toekomst als je zonder deze verslaving leeft. Zie jezelf dit toekomstige leven leiden, vol gezondheid en geluk. Neem de tijd om uw visie op het gewenste leven in detail te beschrijven: hoe zou het voelen? Hoe zou je anders handelen of denken? Wie zou er bij je zijn? Wat zou jij doen? Wat trekt je hier het meest aan?
Verslavingsherinneringen zijn herinneringen aan de intense gevoelens die samenhangen met het toegeven aan verslavend gedrag. Ze omvatten gevoelens van euforie of 'highs', evenals verlies van controle of 'downs'. Verslavingsherinneringen leiden vaak tot door triggers gestimuleerde, verslavende verlangens, aangezien de gebruiker koste wat het kost de ongewenste aspecten van de ervaring wil repliceren (of in sommige gevallen wil vermijden). Na verloop van tijd kunnen Verslavingsherinneringen zo ingebakken raken dat het voor de gebruiker onmogelijk is om weerstand te bieden.
Doelen zijn een samenvatting van alle verschillende aspecten van uw traumatische gebeurtenis. Je doel bevat mentale snapshots, korte verhalen of mentale films van de instantie, het probleem of het probleem waarop je je zult concentreren tijdens een virtuele EMDR-sessie. Doelen kunnen verontrustende herinneringen, zintuigen zoals geluiden of geuren, gedachten, gevoelens, lichaamssensaties of situaties bevatten die ervoor zorgen dat je leed voelt.
In EMDR, moet elk doel worden toegewezen aan bijbehorende negatieve overtuigingen. Negatieve overtuigingen zijn ontkrachtende gedachten of verhalen die je tegen jezelf vertelt. Bijvoorbeeld: 'Ik zal nooit normaal zijn', 'Ik ben machteloos', 'Dingen zullen nooit verbeteren' of 'Ik schaam me om deze angst te hebben'.
Je kunt dit formulier verzenden. Je ontvang je antwoorden dan in je mailbox!