Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

EMDR Protocollen

EMDR protocol PTSD en TraumaEMDR maakt gebruik van verschillende protocollen die zijn afgestemd op verschillende levenssituaties waarmee u mogelijk wordt geconfronteerd. U kunt kiezen uit het standaardprotocol of specifieke protocollen.

Alle protocollen volgen hetzelfde EMDR-proces. De specifieke protocollen bevatten vragen en inhoud die zijn afgestemd op de specifieke situatie.

  • Standaardprotocol: voor alle situaties. Aanbevolen voor beginners en voor het behandelen van aandoeningen die hieronder niet worden behandeld.
  • Verslavingsprotocol: voor het behandelen van verslavende herinneringen, het verminderen van verslavende driften en het ondersteunen van een positief verslavingsvrij leven.
  • PTSD en Trauma Protocol: voor traumatische gebeurtenissen, zoals misdaad, oorlog, rampen, misbruik. Los de verontrustende herinneringen en slepende na-effecten van de traumatische gebeurtenis (of reeks gebeurtenissen) op.
  • Rouw en Verlies Protocol: Vergemakkelijk het natuurlijke rouwproces. Verminder de emotionele impact van negatieve herinneringen rondom uw verlies, of pak gevoelens van persoonlijke verantwoordelijkheid aan.
  • Depressieprotocol: aanpakken van veelvoorkomende oorzaken van depressie (trauma, stress, levensveranderingen, hormonen). Versterk het vermogen om voorgeschreven behandelschema’s voor depressie te volgen (zoals medicatie en veranderingen in levensstijl).
 
Na afloop van EMDR sessies is het zinvol om het EMDR evaluatieformulier in te vullen!