Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

EMDR protocol Depressie en zware gevoelens

Dit protocol is speciaal ontwikkelt om je te helpen bij het verwerken van depressieve gevoelens of andere zware gevoelens. Deze kunnen gekoppeld zijn aan een specifieke situatie maar dat hoeft niet. Vaak is het een opeenstapeling van life-events die bijdragen tot de (depressieve) gevoelens.

De meeste mensen die worstelen met depressie, hebben in hun verleden meer dan één emotioneel verontrustende gebeurtenis meegemaakt.

Hoewel u zich in elke sessie op één depressiegebeurtenis zult concentreren, is het voor volledig herstel aan te raden om in toekomstige EMDR-sessies meerdere gebeurtenissen te doorlopen. Een depressie-gebeurtenis is een specifiek incident uit het verleden dat verband houdt met uw depressieve gevoel. 

 

Als u sterke emoties voelt opwellen, neem dan een korte pauze. Ga door als je klaar bent.
Sessiedoelen zijn een samenvatting van alle verschillende aspecten van uw depressie-evenement. Your Target bevat mentale snapshots, korte verhalen of mentale films van de problemen of problemen waarop u zich zult concentreren tijdens een virtuele EMDR-sessie. Doelen kunnen verontrustende herinneringen, gedachten, gevoelens, lichaamssensaties of situaties bevatten waardoor u zich ongerust voelt.
In EMDR moet elk doelwit worden toegewezen aan bijbehorende negatieve overtuigingen. Negatieve overtuigingen zijn machteloze berichten of verhalen die je tegen jezelf vertelt. Bijvoorbeeld: 'Ik zal nooit normaal zijn', 'Ik ben machteloos', 'Dingen zullen nooit verbeteren' of 'Ik schaam me om deze angst te hebben'.