Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

EFT vragenlijst INTERACTIECIRKEL

Partners kunnen gevangen raken in negatieve interactiecirkels. Een cirkel is een zich herhalend patroon van negatieve gedragingen, gedachten en gevoelens, een patroon dat jullie allebei ongelukkig maakt. Jij reageert op de reactie van je partner, en je partner reageert op jouw reactie, en jullie draaien rond in een steeds doorgaande cirkel. Inzicht ontwikkelen in jullie negatieve cirkels, en ze leren ontrafelen, is een eerste stap om uit de narigheid te klimmen.

Beantwoord de volgende vragen om een begin van inzicht in jullie negatieve cirkels te vormen. Lees de vragen eerst, denk erover na en vul ze dan pas in.

Beschrijf de negatieve cirkel die zich tussen jullie steeds weer herhaalt (beschrijf stap voor stap hoe jij en je partner elkaars gevoelens, gedachten en gedrag oproepen) Als wij niet met elkaar overweg kunnen, dan zijn dit mijn gevoelens, gedachten en gedrag. Kruis alle uitspraken aan die overeenkomen met hoe jij je voelt of wat je doet, wanneer jij en je partner ruzie maken of niet met elkaar overweg kunnen. Ga daarna nog eens langs de lijst en omcirkel de punten extra die het allermeest kloppen voor jou.
Wat van bovenstaande kan je delen en uitwisselen met je partner (niet tijdens de cirkel misschien, maar erna?)