Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Copingstrategiën test

Copingstrategieën: Hoe ga jij met stress om?

Liefdesverdriet wegdrinken, een vervelende taak uitstellen of dagdromen; iedereen heeft gedurende zijn of haar leven zo z’n eigen strategieën ontwikkeld om met stress en problemen om te gaan. De manier we met negatieve gebeurtenissen omgaan wordt in de psychologie ook wel coping genoemd.

Hoewel de copingstrategieën van elk mens uniek zijn, zien we toch dat de meeste copingstrategieën zijn in te delen in de volgende categorieën: Actief aanpakken, emotiegerichte coping, vermijding, geruststellende gedachten, overcompensatie en passiviteit.

Zo zal de één bij stress en problemen bijvoorbeeld geneigd zijn om afleiding te zoeken in werk, terwijl een ander steun zoekt bij vrienden, en weer een ander zal zich te goed doen aan drank en drugs om zijn problemen even te vergeten.  Elk mens zal in de ene situatie ook anders op stress en problemen reageren dan in een andere situatie, er zijn maar weinig mensen die slechts één copingstrategie gebruiken. Toch zie je vaak wel dat mensen voorkeur voor een bepaalde stijl hebben.

Doe hier de copingstrategiën test!