Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Rouw (Short blog)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb jij iemand verloren waar je van houdt?!

In mijn leven mag ik veel mensen missen waaronder de mensen die het dichts bij me stonden. Het verlies, het verdriet en de pijn is niet overheen te komen. Het voelt soms als een diepe put. Toch trekt het leven wat je leeft je uit die pijn en in het hier en nu. Je leert om, ‘om’ de pijn heen te leven. De pijn in de diepte is net zo schrijnend, diep en pijnlijk, echter het leven eromheen wordt groter en de tijd die je daar doorbrengt ook. Hierdoor lijkt het alsof de pijn minder erg is. Terwijl als je er ook maar even contact mee maakt de pijn nog net zo scherp is als op de eerste dag! Het leven helpt je en naast die pijn ontstaat er weer levensvreugde. En je leert dat pijn en verdriet naast elkaar kunnen bestaan.

Kijk ook mijn filmpje over rouw!