Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Manifesteren

Facebook
Twitter
LinkedIn

Manifesteren met behulp van een bepaalde techniek is prachtig en ik zou het zeker aanraden om je bewuste focus te richten op datgene wat je wilt in je leven.

Te veel mensen focussen zich op wat zij niet willen en je kunt niet niet-creëren. Je richten op wat je wilt is dus belangrijk en zinvol.

Wat de meeste goeroes over manifestatie en mindset je niet vertellen is dat manifesteren meer omvat dan dat.

Je kunt je bewuste focus richten op wat je wilt manifesteren, dat helpt en heeft echt een enorme invloed op je leven. Dus doe het echt oprecht zo vaak als je kan!

Toch is dat niet het enige wat ik je vraag te doen!

Je bewuste focus is één van de aspecten die jouw werkelijkheid vorm geeft. Daarnaast hebben we onze onbewuste instructiegevers.

Ons onderbewustzijn loopt in de loop van ons leven vol met levenservaringen pijnpunten, teleurstellingen, bevestigingen, talenten, vaardigheden, overtuigingen en inprentingen. Deze onbewuste mengelmoes van structuren, patronen en denkwijzen beïnvloed ook onze werkelijkheid.

Wanneer je denkt: mensen vinden mij slim, en je wilt manifesteren dat mensen je slim vinden en je wordt erkend als een expert in je vakgebied, kun je dit met je bewuste aandacht een doel of focuspunt maken.

Wanneer je echter onverwerkte pijn hebt op dat vlak, levenservaringen die jou vertellen dat je dom bent, waardeloos en slecht. Dan manifesteren deze onbewust geworden ervaringen met bijbehorende overtuigingen en inprentingen óók jouw werkelijkheid. En dan is de vraag, welke aspecten in jou hebben de meeste kracht.

Vaak is dat het onbewuste. De emotionele lading die je daar vaak hebt opgeslagen en onderdrukt is enorm krachtig en overstemt vaak je bewuste wensen en doelen.

Dus je kunt dan hard werken, focussen, structuren gebruiken, je passie volgen en merkt dan dat je toch (net) niet manifesteert wat je zo graag wilt. 

Wat je dan wel manifesteert draagt een uitnodiging in zich.

Stel je voor dat je jouzelf voor je ziel als een projectiescherm waar ligt doorheen schijnt.

De manifestaties in je leven zijn eigenlijk projecties van jouw levensscherm. Wanneer jouw scherm schoon is, schijnt het licht er vrij doorheen en kun je manifesteren wat je wenst! En dan werkt het prima om jouw bewuste aandacht ergens op te richten!

Wanneer jouw levensscherm echter niet schoon is en nog is belast met bijvoorbeeld familie patronen en verstrikkingen, met pijnlijke levenservaringen en bijbehorende overtuigingen. Zul je dit in je leven terugzien. Het is alsof het levenslicht door jouw persoonlijkheid heen schijnt alsof je persoonlijkheid een projector is. en wat geprojecteerd wordt komt dus van binnenuit.

Nu kun je je vervolgens af vragen, heb ìk dan gekozen om in dat gezin terecht te komen waarin er misbruik was, mishandeling, pijn, afwijzing, alcoholisme, of juist liefde, geluk en overvloed? Ik ben hier heel voorzichtig in. Ik zie dat niet als een keuze van jou!

Jij maakt onderdeel uit van een groter bewustzijn. Dat zou je kunnen zien als je ziel. En je ziel kiest een bepaald leven, en deze heeft bepaalde doelen en onafgemaakte taken die het in jouw leven verder zou willen onderzoeken. Dan is het dus niet ‘jij’ die bewust kiest voor een ziekte, nare levenservaring of pijn. Maar op een groter vlak kan jouw ziel je wel bepaalde opties geven om levenservaringen op te doen waardoor je een bepaalde les kan leren.

Er zijn hierin miljoenen mogelijkheden en een van die mogelijkheden was wellicht het alcoholisme van je ouders, een andere mogelijkheid was wellicht dat ze zich gingen richten op sport en geen druppel meer dronken. De mogelijkheden zijn er allemaal en wat gekozen wordt is steeds afhankelijk van de keuzes die de betrokken individuen maken.

Zijn ze in staat te kiezen voor het aller hoogste, aller lichtste. (Liefde, compassie, mededogen) Dat is de uitdaging die iedereen voor zich heeft. En ook is dat datgene wat regelmatig niet 100% lukt.

Je kiest dus als persoon die je nu bent niet zozeer voor wat achter je ligt, maar je kreeg van je ziel een leven waarin miljoenen opties en potentiële levenservaringen lagen. Hoe dit zich ontvouwde kun je alleen achteraf bekijken. Vaak zie je in je leven een rode draad. Wat was er steeds afwezig in je leven, welke patronen zie je?  Waar ligt jouw diepste verlangen?

We weten dus nu dat we op ons projectiescherm bepaalde pijnpunten, overtuigingen en levenservaringen hebben opgeslagen. Die geprojecteerd worden als (pijnlijke maar ook als positieve) patronen in ons leven.

Wanneer je steeds iets terugziet is het zinvol om naar binnen te keren en te onderzoeken wat dat zegt over datgene wat je in je (onderbewuste) draagt.

Het is zinvol om innerlijk werk te doen zoals: coaching, traumaverwerking, innerlijk kind werk etc. Op die manier kun je jouw projectiescherm schoonmaken en wordt manifesteren effectiever!

Wanneer je hebt opgelost wat je kunt in dit leven zie je dat je manifestatiekracht steeds groter wordt en je steeds meer en makkelijker kunt krijgen wat je wenst of denkt nodig te hebben.

Soms lukt het niet en dan zou het zinvol zijn om een stapje verder te kijken, naar je familiesysteem. Wat is je plek hierin en draag je nog iets van iemand uit jouw systeem waardoor manifesteren nog niet volledig lukt.

Wanneer je ook dat proces hebt doorlopen dan wordt manifesteren nog eenvoudiger en gaat alles nog meer op de flow.  De volgende stap is dan te kijken op het niveau van de andere levens, wat heb ik meegenomen naar dit leven. Zijn er talenten en krachten waar ik uit put? Is er een onafgemaakte taak of zielsopdracht en kan ik hierin nog iets laten stromen?

Daarnaast manifesteren we in een volle energetische wereld. Een wereld vol gedachtekrachten, overtuigingen en wetmatigheden die door jou maar ook door anderen iedere dag weer opnieuw worden bekrachtigt. Onze realiteit heeft ook een bepaalde structuur en vormgeving. De zwaartekracht is hier een voorbeeld van. We kunnen als we voldoende ‘schoon’ zijn die grote krachtige wetmatigheid omzeilen. We kunnen zweven of leviteren als we zouden oefenen in ons bewustzijn schoon en helder te maken.  In het oosten zijn er mensen die hun hele leven lang oefenen in het trainen van hun bewustzijn om te kunnen leviteren.

Het is net zoals genezen van een (in onze realiteit nog) ongeneeslijke ziekte. Het kán en alleen het is moeilijk om de realiteit die we allen vormgeven met ons geloof en gedachten, onze onafgemaakte taken uit andere levens, en onze levenservaringen te overwinnen of te omzeilen.

De manier waarop we dat kunnen doen is dus door onszelf te schonen door het innerlijke schoonmaakwerk te doen met zoals hierboven geschreven: coaching, traumaverwerking, innerlijk kind werk etc.

Je kunt je bewustzijn versterken door te mediteren, te kiezen voor rust, discipline en focus.

Beide wegen hebben een enorme invloed op jouw vermogen te manifesteren!