Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lief zijn voor jezelf (Short blog)

kwaliteit vind zijn weg
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ben jij alleen maar lief voor jezelf wanneer er iets goed gaat?
Dat is iets wat veel mensen doen. Jezelf belonen als je iets goeds doet en jezelf op je kop zitten wanneer je je niet goed genoeg voelt. Zo heb ik zelf ooit een wandeling gemaakt. Ik lag in scheiding (Ja dit is een voorbeeld van vele vele jaren geleden, gelukkig!) en ik had allerlei negatieve gedachten in mijn hoofd. Ik deed van alles niet goed en ik was slecht bezig, verpestte mijn leven etc. (Aldus de negatieve gedachten die rondcirkelden als aasgieren in mijn hoofd.)

Ik maakte een wandeling om te kalmeren terwijl een vriend een half uurtje op mijn kinderen zou passen. Ik had de wandeling zo nodig. Maar het lukte niet om mijzelf te ontspannen. Dat was het moment dat ik in gesprek ging met mijn gids. Hij toonde mij de natuur. Hij liet mij een prachtig jong boompje zien. Hij zei, kijk nou eens naar dit prachtige plantje. In plaats van hem te voeden en hem zorg en liegde te geven. Schop je tegen zijn stam en scheld je hem uit. Waarom ben je niet groter en sterker stomme kleine boom! Wat ben je ook een achterlijk ding! Hij toonde mij dat op deze manier een boom niet goed kan groeien. Hij heeft zorg en liefde nodig geen afwijzing.

Ik kwam nederig terug van mijn wandeling en ben de levensles nooit vergeten. Alhoewel het me een tijd kostte om negatieve gedachten te herkennen en los te laten (soms poppen ze wel op hoor, maar het bewustzijn dat erbij op komt helpt om ze los te laten)

Iedereen heeft liefde, steun en voeding nodig om te kunnen bloeien en groeien! Niet alleen wanneer je iets goeds doet dus. Door jezelf te steunen en de liefde te geven die je nodig hebt kun je sterker worden en kun je tegenslagen beter incasseren!

Kijk ook mijn filmpje over plantjes water geven!