Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je spirituele essentie

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jij wenst wellicht ook in je kracht te staan en te doen waar je hiervoor bent! Een van de voorwaarden om je zielsmissie te leren kennen is je bewust te worden van de spirituele essentie.

Er zijn verschillende manieren manieren om naar een mens te kijken. Waaronder kijken vanuit vier levels: Spiritueel, Emotioneel, Mentaal en Fysiek. Energie stroomt als een levenskracht in deze niveaus. Een van de taken van ons als mens is onze ziel tot uitdrukking te brengen in het dagelijkse leven! Dat doen we door onze energie te laten stromen! Terwijl we onze verplichtingen vervullen kunnen we dit doen terwijl we in contact staan met ons hogere zelf en onze ziel. Dit is niet eenvoudig in een wereld zoals die van ons, maar bewust ‘zijn’ helpt daarbij!

Het spirituele niveau fungeert als onze primaire energiebron. Het is een universeel energieveld waaruit alle wezens op aarde bestaan. Of je nu spiritueel bent of je bezighoudt met aardse zaken, je hebt en bestaat uit een dergelijk energieveld.

Wanneer je je niet bewust bent van de spirituele dimensie in je bestaan kan het zijn dat je je volledig identificeert met je lichaam of materiële bezittingen.  Terwijl, wanneer we juist ook onze spirituele natuur integreren in ons bestaan, we het grotere geheel kunnen zien. Onze verbinding met alles wat is en daarin onze rol en verantwoordelijkheid op ons nemen.

We kunnen ons bewustzijn laten groeien, waardoor we in contact kunnen komen met onze spirituele essentie, inclusief ons hogere zelf. Het helpt om dagelijks tijd te nemen voor reflectie, rust, of meditatie. Je staat wanneer je dit dagelijks doet meer open voor de begeleiding jouw hogere zelf op je levensreis. Je kunt dan boodschappen of aanwijzingen ontvangen.

Belangrijke taken zijn hierin van jezelf houden, je gevoelens erkennen, je gedachten onderzoeken (en niet altijd te serieus nemen), plus goede zorg voor je fysieke lichaam. Wanneer je goed voor jezelf zorgt wordt je energie het meest optimaal!

Onze gevoelens geven ons hierbij aanwijzingen, het zijn boodschappers. Onze gedachten kunnen we leren in te zetten als positieve instructiegevers en ons lichaam is het voertuig waarmee onze ziel zich tot uitdrukking brengt! Onze ziel praat ook via onze gevoelens en vaak ook met onze innerlijke stem.

Wanneer je wilt leren luisteren naar je innerlijke stem is het goed te weten dat diens boodschappen subtiel zijn. Het is daarvoor belangrijk af en toe stil te zijn om deze goed te kunnen horen! De innerlijke stem is verbonden met al dat is en ondersteunt al het leven, inclusief jouzelf!

Het kan zijn dat je innerlijke stem je net verteld om een afspraak over te slaan en even tijd voor jezelf te nemen. Misschien had je je net voorgenomen om door je gevoel heen te duwen en toch door te zetten. Even gas terug nemen is in dat geval het advies van je hogere zelf. Wanneer je luistert, zal je merken dat je contact met je spirituele essentie verbeterd. En des te vaker je luistert naar dit soort subtiele signalen, des te meer op de flow je leven zal lopen.

De innerlijke stem begeleidt je in het heden en doet weinig uitspraken over verre toekomstige aangelegenheden. Het is in het nu dat je ziel zich tot uitdrukking brengt. De kunst is af en toe stil te staan om die aanwijzingen in het heden te horen!

Jij hebt je eigen manier van contact hebben met jouw hogere zelf en innerlijke stem. Je hebt daarbij een uniek arsenaal aan gevoelens en symbolen. Je hoeft alleen maar aandachtig te zijn! Wanneer je vaker luistert wordt de stem sterker en de boodschappen duidelijker! Soms vind je het wellicht fijn om even alleen te zijn om beter contact te kunnen maken.

Groeien gaat vaak gepaard met weerstand van je omgeving. Niet omdat de omgeving het slecht met je voor heeft maar omdat zij nog niet in staat zijn het grotere geheel te zien. Jij zelf soms ook niet. Wanneer je meer tijd voor jezelf nodig hebt en je partner reageert daar negatief op betekent dit niet dat de partner niet goed is. Het betekent dat hij geraakt wordt in iets in zichzelf, doordat jouw behoefte aan tijd voor jezelf dat in hem triggert. Aan hem de vraag van het universum: ga je deze uitdaging tot zelfonderzoek aan? Ga je onderzoeken wat in jou wordt geraakt? Of leg je de verantwoordelijkheid voor je gevoelens buiten jezelf neer?

Wanneer je ziet hoe ongelooflijk mooi het universum werkt zie je dat zowel voor jou als voor je partner mooie levenslessen te ontdekken zijn in een dergelijke situatie!

Soms wanneer je na zelfonderzoek stappen maakt verander je van baan, of verdwijnen bepaalde relaties uit je leven. Het kan ruimte maken voor nieuwe inspiraties. Zelfs wanneer jij iemand teleurstelt in dat proces kan dit voor beiden een belangrijk groeimoment zijn.