Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het energetisch weerbericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Er is een golfstroom in de wereld, een golfstroom van informatie. Het is een beetje vergelijkbaar met het internet. Het is informatie die voor veel mensen toegankelijk is en voor de een net een beetje meer als voor de ander. Dat er een golfstroom bestaat kun je soms zien aan hoe informatie over onze wereld gaat. Je ziet dat er ineens bepaalde boeken op de markt komen die allemaal vanuit hun eigen perspectief spreken over hun kijk op bewustzijn bijvoorbeeld.

Maar ook zie je dat in concrete uitvindingen. Zoals jaren geleden bijvoorbeeld toen het buskruit ‘vrijwel tegelijkertijd’ werd uitgevonden op vier (!) verschillende plaatsen in de wereld. Dit onafhankelijk van elkaar. Daar zie je de golfstroom in werking. Wij resoneren allemaal mee op deze golfstroom. De golfstroom wordt daarom ook wel een resonerend veld genoemd! Dit veld geeft ons dus informatie. Wij mensen kunnen hierop in tappen en inspiratie of ideeën opdoen en worden er bewust en onbewust door beïnvloed.

Het resonerende veld beïnvloed ons op allerlei manieren. In onze stemming, onze gedachten, in onze omgang met elkaar, en ook fysiek!

Als mens pakken we (vaak onbewust) wat van deze informatie op, het kan ons daarmee beïnvloeden in ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele zijn. Vandaag start ik met hierover te schrijven. Wellicht herken je zelf ook wat ik schrijf!

De energie van deze week zou ik beschrijven als:

  • Mentaal: Ietwat bedrukt of stroperig. Het kan wat lastiger zijn om positief te denken. Nieuwe ideeën stromen wat minder. Je hebt meer de neiging om naar binnen te keren, stiller te worden, of terug te kijken op beslissingen.
  • Fysiek: Je kunt je vermoeider voelen dan normaal. Het kan lijken alsof dingen meer energie kosten.
  • Emotioneel: Je kunt verdriet ervaren zonder precies te weten hoe dat komt. Of (oude) gevoelens zoals minderwaardigheid of zinloosheid lijken sterker te zijn.

De energie is optimaal voor pyjama dagen zou je kunnen zeggen 🙂 maar als je -zoals de meeste mensen mag werken en voor je gezin mag zorgen- is dat niet echt mogelijk. Sterker nog de scholen zijn weer begonnen en daarmee ook het rennen, vliegen en springen naar sporten etc.

Het is juist op dagen zoals deze belangrijk om de energie die je ervaart er te laten zijn. Niet door er in te zwelgen: ‘mijn leven is ook bedroevend, niks waard, slaat nergens op!’ Wel door het te erkennen: ‘kijk nou wat ik ervaar. Ik ervaar een bepaalde zwaarte en ik ervaar sombere gevoelens’.

Vanuit het observeren en erkennen kun je vervolgens onderzoeken wat die energie met je doet, wat het je wil vertellen. Als er verder geen zinvolle informatie komt is het goed om na een paar minuten te stoppen met dat gevoel te onderzoeken. Er wordt een energie ervaren, die kan die van jezelf versterken, maar dat hoeft niet. Soms is het gewoonweg een energie die ‘langs komt waaien’. Vecht er niet tegen. Door even te voelen of deze nog iets in jou raakt, kun je onderzoeken of je daar nog iets te doen hebt. Dat is een mooie kans om iets op te ruimen door het simpelweg te doorvoelen, te erkennen en het er te laten zijn. Dan verdwijnt het meestal vanzelf.

Raakt het niets van binnen, dan kun je het lekker laten waaien. Dan heb je van deze golfstroom geen last! Zorg dat je je innerlijk versterkt door goed voor jezelf te zorgen. Wees extra lief voor jezelf, ga op tijd naar bed. Eet wat gezonds. Beweeg als je dat kunt even lekker alles los. Zing een liedje of kijk iets waar je blij van wordt! Je hoeft niets te doen of te laten om de energie te beïnvloeden, zorg alleen goed voor jezelf zodat de energie jou zo min mogelijk beïnvloed. Je gaat als het regent, stormt en onweert ook niet buiten staan roepen dat het op moet houden! Dan wordt je alleen maar kletsnat en het haalt niets uit!

Ik stel me een stroom water voor. Het water symboliseert de energiestroom van het energieweer. Je hoeft je niet in het water onder te dompelen, je kunt het laten stromen en gewoonweg dobberen. Je hoeft er verder niets mee te doen. Als het water koud voelt of juist warm, kun je kijken wat het met je doet. Je temperatuur veranderd wellicht iets, en als je het al koud had voelt de kou misschien nog onaangenamer. Kijk dan wat maakte dat je het al koud (of warm had). Het kan ook zijn dat het temperatuurverschil je weinig deert. je voelt je wellicht prima en je hebt geen last hebt van het koude of warme water. Dan kun je zonder klachten lekker door dobberen! Wanneer het water woelig wordt is het handig als je iets hebt om je aan vast te houden of op te liggen wanneer je mee stroomt. Dat zou zelfliefde of zelfzorg kunnen zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Samen delen of hulp vragen kan ook helpen als het water woelig wordt.

Wanneer je begint te piekeren geef jezelf dan aan: ‘Het hoeft niet, het is gewoon “guur energie-weer”, en dat gaat weer voorbij. Ik kan kijken of de golfstroom iets in mij raakt, verder hoef ik er niets mee te doen. Ik laat het waaien.’

Focus je vervolgens op kleine dingen, kijk of je wat vaker naar buiten kan kijken en een vogeltje kunt zien vliegen. Bedenk je als je binnen bent hoe fijn het is dat je jezelf warm kunt maken. Drink extra water voor het loslaten van afvalstoffen. Trek een dekentje om je heen als je thuis bent.

Net zoals een normale storm waait ook dit energetische weer voorbij! En heb je nergens last van, mooi! lekker door dobberen! Energie en informatie vergroten uit wat in je leeft!