Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

GEZONDE ENERGIE VOEDING

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ik heb het al eens eerder toegegeven, ik kijk al jaren geen televisie. Ook vermijd ik het kijken van series en films die mij op een negatieve manier beïnvloeden. Mijn vader was van de oude stempel en vond een goede algemene ontwikkeling belangrijk. Ik ook, echter naar mijn mening is het huidige nieuws voor mij bijna altijd belastend en vervuild.

Ik merk dat de nieuwsberichten en ook andere vormen van informatie mensen soms onrustig maken. Ze stellen mijn vragen over wat ik bij bepaalde onderwerpen voel en ervaar. Wat ik doorkrijg etc. Veel mensen zijn op zoek naar ‘de waarheid’. Wat klopt er nou wel en wat klopt er nou niet?!

Mijn visie op informatie is dat je kunt kiezen welke aardse informatie je tot je neemt. In mijn beleving is het net als een smaak. daar ga je ook niet over in discussie. hou je van chocolade of van vanille? Dat mag jij zelf uitzoeken, toch? Daar ga je niet tegenin, je laat de ander lekker zijn favoriete smaak eten! Zo is het ook met het nieuws, voelt het alsof je het wilt zien, wilt ontvangen. Dan hebje behoefte aan die energie. Dan past die energie op een bepaald moment bij jouw ontwikkeling!

Je hoeft er met niemand over in discussie te gaan. Het gaat er werkelijk om om te kijken wat de informatie met je doet! Als iets met je resoneert zoek je het op en zo niet dan laat het het.

Goed om te weten is wel: We leven in een informatiemaatschappij en wie de informatie bronnen in handen heeft beïnvloed daarmee veel mensen. Wanneer je aan informatie (zowel positief als negatief) wordt blootgesteld werkt dat hetzelfde als pesten, ook al zeg je tegen jezelf dat je er niet door geraakt wordt, het raakt je wel degelijk. Informatie doet iets met je denken, je gevoel en met je energie! In dictatoriale landen bepaalt de leider dan ook wat de bevolking mag zien en welke informatie tot hen mag komen. Zo is in sommige landen YouTube verboden bijvoorbeeld.

In plaats van ‘voor mijn algemene ontwikkeling’ narigheid te bekijken en in mij op te nemen heb ik een andere manier. Ik kies voor GEZONDE INFORMATIE VOEDING. Ik kies bewust waar ik mijn aandacht en bewustzijn op richt. Ik laat mij inspireren! Want ook dat kun je doen in deze huidige informatiewereld! Je kunt op zoek gaan naar het goede!

Hoe leuk is dat!

Deze week heb ik als tip hierin de volgende website: www.dailygood.org