Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn drie draken

Facebook
Twitter
LinkedIn

Voor mij staan drie draken. Ik vind ze leuk! Het is een uitspattinkje die ik mijzelf heb toegestaan. Ik heb ze zogenaamd gekocht voor mijn jongste zoon. Op een rommelmarkt zaten de eerste twee draken ‘op een potlood’. Toen ik ze zag besefte ik dat ze ook heel goed zonder potlood konden staan. Een hebberig gevoel ontstond toen ze mij zo schattig aankeken; ik wilde ze graag hebben.

Eigenlijk kreeg ik ze gratis. Misschien snapte de ziel van de verkoper onbewust hoe leuk ik ze vond!  Of wellicht keek ik wel zo waanzinnig hebberig dat hij bang van me werd… Geen idee. Ik heb er toch vijftig cent voor gegeven. Dat voelde eerlijker en nu ik het opschrijf voel ik dat ze voor mij meer waard zijn dan dat, dus in weze heb ik de arme verkoper nog afgezet ook! Ik weet nog heel goed hoe ik de draakjes in mijn tas liet glijden. In mij was er een huppeltje van blijdschap dat ik deze draakjes mocht tegenkomen! Hun eigenwijze ogen leken me te zeggen dat ik de juiste keuze had gemaakt om hen te kopen!

Enkele maanden later zag ik nóg een vrolijke draak. Een giftig oranje goedkoop plastic exemplaar dit keer. Hij is zo lelijk dat ik er blij van wordt! Hij heeft een glimlach van oor tot oor letterlijk, hoewel hij geen oren geeft. Hij is dikkig en heeft relatief kleine vleugels. Hij is zo lekker uit verhouding dat hij me blij maakt. Zijn ogen zitten naast zijn neus en aan zijn zijde zie je een naad die me vertelt hoe ze hem in de fabriek in elkaar hebben gezet. Een heel fout draakje dus! Deze oranje schoonheid heeft onder zijn buik ook nog wieltjes. En als je deze achteruit rolt en loslaat rijdt hij vooruit met een -ook wat lelijk- krassend geluid terwijl zijn vleugels flapperen… Terwijl ik dit schrijf moet ik lachen en voel ik de lach in mijn maag. Hij is zo grappig en kitscherig, je zou hem moeten zien!!

Soms als ik serieus nadenk over alles wat ik op een dag heb mogen horen en voelen. Kijk ik naar de draken en ontspant er onbewust iets in mij. Ik ben niet zo spelerig van nature, maar de draakjes herinneren mij aan een wereld buiten mijn werk en leven. Een wereld waarin er spel en genieten is. Een wereld waarin er geen pijn, dood en verdriet is. Een wereld waarin er luchtigheid is, draakjes vliegen, liefde ontluikt, babydraakjes worden geboren en de lelijkste gewoon de leukste is!