Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eng? Aanhechtingen in je energie? (2)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Een negatieve entiteit wordt vaak als iets afschrikwekkends gezien. Meestal komt dit door de films die we kijken. Toch is een entiteit vaak een bekende energie, die je niet ‘oplost’ maar helpt om zijn plek te vinden!

(Lees eerst deze blog. Onderstaand schrijven is namelijk het vervolg hierop!)

Toen ik probeerde te ontdekken wie en wat haar lastig viel met deze horrorbeelden kwam ik bij een man uit. Ik deed wat handelingen om hem los te maken van haar energie en ik vroeg hem waarom hij zo hardnekkig was. Waarom wilde hij niet los?

Hij wilde erkenning zei hij. Ik keek naar hem en achter hem namen voor mijn geestoog nog meer mensen plaats. Ik zag dat deze man verbonden was met het familiesysteem van Megan. Ik vroeg haar of er misbruik in de familie was voorgekomen. Megan antwoordde bevestigend. Ik zag dat zo’n vier generaties terug er misbruik via de kerk in de familie terecht was gekomen. De misbruikte overgrootvader was vervolgens zelf ook dader geworden en er was veel leed en pijn in de familie gekomen. Dit leed werd verzwegen en etterde als een negatieve energie in de familie.

De grootvader had zelf niet los kunnen laten en haakte aan bij zijn nageslacht. Daar ook weer leed veroorzakend. Deze grootvader stond voor mij en was de entiteit die bij Megan was aangehaakt.

Groot vader naar het licht sturen was hier niet de oplossing, grootvader hoort bij dit familiesysteem en hij zou eerst zijn eigen plek in mogen nemen. Omdat hij zoveel leed veroorzaakt heeft zou je denken dat hij gestraft moet worden? Toch is compassie in deze, meer op zijn plek.

Grootvader was zelf als kleine jongen zwaar getraumatiseerd geraakt en was hierdoor tot dader verworden. Zijn leed, pijn en angst en verdriet mocht erkend worden, evenals het leed wat hij had veroorzaakt.

Terwijl wij een ritueel deden om de energie van Megan schoon te maken van invloeden trommelde ik zacht en zong voor haar.

Grootvader had compassie nodig van Megan, hij nam zijn plek in en vervolgens kon zijn ziel rusten en zijn weg vervolgen. De familie werd bevrijd van zijn ‘kwelgeest’ en de beelden die Megan had verminderden enorm en verdwenen op den duur.

Je zou zeggen: maar nu grootvader weg is zijn de beelden toch ook weg? Dat klopt, de aanleiding van de beelden is weg. Echter omdat Megan jarenlang dagelijks dit soort gedachten heeft gehad, hebben haar hersenen een bepaald patroon ingesleten gekregen. Het kunnen automatismen zijn geworden om dat soort beelden op te roepen.

Hersenen zijn zeer veerkrachtig en herstellen dat patroon vaak snel. Gelukkig hoefde Megan daar weinig moeite voor te doen.

Mocht dat wat dieper zijn ingesleten zijn er oefeningen die je kunt doen om je hersenen te helpen dat patroon sneller los te laten.

Een entiteit als deze heeft dus niet zomaar een aanhechting bij Megan. Zij bezat de kracht om de zwervende opa in het familiesysteem op zijn plek te zetten. En daarmee bevrijdde zij haar eigen familie, kinderen en kleinkinderen.

Hoe mooi is dat!

Niks engs dus maar mooi en krachtig!