Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eng? Aanhechtingen in je energie? (1)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Entiteiten zijn niet eng! Een negatieve entiteit wordt vaak als iets afschrikwekkends gezien. Meestal komt dit door de films die we kijken. Films waarin schattige kleine meisjes in witte jurkjes worden ingenomen door een man-achtige-demon met een angstwekkende stem. Het kind wordt bijna met grof geweld ontzet en dit gaat gepaard met vreselijke beelden!

Nou zo is het dus niet.

Ik heb in de loop van de jaren wel eens wat gedeeld over mijn eigen ervaringen hierin. Hierin beschrijf ik onder andere verschillen van overleden personen die willen aanhaken waar je moe van kunt worden en gedachte beïnvloeding door kan krijgen, tot aan energieën met en zonder bewustzijn die negatieve invloed uitoefenen. Ik heb er dit een drieluik over geschreven.

Onlangs kreeg ik in een droom de boodschap dat ik hier iets meer over naar buiten moest brengen. Na er even over na te hebben gedacht leek het me toch wel belangrijk dit te delen.

Nu dus deze blog (die ik vanwege de lengte in tweeën zal splitsen) aan de hand van een ervaringsverhaal.

Eerst een ervaring die niets met entiteiten of bezetenheid te maken heeft gehad voor de context:

Er kwam een jonge gevoelige man -Simon- bij me met nare gedachten. Hij zei: ‘ik denk dan dat ik mijzelf iets aan ga doen en heb daar levendige beelden van Tessa’.

Ik keek mee met zijn verhaal en zag dat hij in zijn jeugd en pubertijd ook angsten en paniek had gekend. Dat klopte. Bij Simon was er sprake van angstgedachten, die doordat zij zich herhaalden en hem angst aan joegen steeds vaker herhaalden. Het was als een soort pavlov effect waardoor de gedachten als het ware beloond werden door zijn schrikreactie. Door de schrikreactie kwam er meer nadruk op te liggen en herhaalden ze zich vaker en vaker. En ik adviseerde hem hiervoor enkele handvatten toe te passen waardoor hij zich van deze angstgedachten zou kunnen bevrijden.

Het hebben van ‘enge’ gedachten is op zich heel normaal. Je kunt ervan schrikken als je gedachten hebt als: ‘ik wil niet meer leven’ of ‘als ik mijn kind nu laat vallen is het dood!’. Dat wil niet zeggen dat je dit ook wil doen. Soms zijn die gedachten aanwijzingen dat je naar iets mag kijken wat pijn doet zoals wanneer je ‘dood wil’, vaak is die gedachte een aanwijzing dat er iets is in je leven wat je erg pijnlijk vind wat je graag op zou willen lossen.

Er zijn ook gedachten die je niet wilt maar die zomaar in je op poppen zoals de gedachte hierboven om het kind te laten vallen. Dat wil niet zeggen dat de mensen die dit denken slechte mensen zijn! Onze hersenen zijn ‘gedachten computers’ die ook ‘random’ gedachten produceren. Hoe vaak dwaal je niet af terwijl je iets aan het lezen bent. Hoe vaak zit je iets te denken totdat je je er bewust van wordt? Voor je het weet zijn er minuten voorbij en heb je onbewust aan iets gedacht! Gedachten zijn regelmatig random en dus is het goed om te weten dat je ze vaak niet serieus hoeft te nemen. Wel en daar kom ik later op terug is het verstandig om iets meer controle over je gedachten te nemen! Nu je weet dat je gedachten wel eens een loopje met je nemen!

Wanneer moet je je gedachten wél serieus nemen:

Soms is het onderscheid lastig te maken en heb je iemand zoals mij nodig om je te helpen. Daar ben ik eerlijk in. Wees niet bang om uit te reiken maar doe het naar een persoon die integer is en ijk wat die persoon zegt altijd langs je eigen gevoel! Je eigen gevoel is altijd leidend hierin. Jouw eigen onderbuik kan zin van onzin onderscheiden, daar kun je op vertrouwen!

Caroline had steeds gedachten die ze niet leuk vond. Ze stond naast het wiegje van haar dochtertje en keek vertederd toe hoe ze sliep. Ineens leek het alsof er een gedachte overheen gelegd werd en ze haar kindje met twee uitgesneden oogjes naar haar zag kijken. Bloed druppelde in dat beeld langs de wangetjes van haar pasgeborene.

Megan ervoer soortgelijke gedachten; ze liep met haar kleinzoon naar de speeltuin en keek lachend toe, hoe hij fietste op zijn fietsje. Ook zij zag ineens een beeld over hem heen gelegd worden en ze keek ineens op zijn kapotgeslagen achterhoofd met alle bloederige details van dien. Ook werd zij regelmatig lastig gevallen met beelden van pedofiele handelingen, die zij nooit zou willen doen of uitvoeren!

Dit soort nare beelden en gedachten doen je enorm schrikken! Je wilt dat soort horrorbeelden niet zien en zeker niet bij de mensen waar je van houdt. Als dat een keer voorkomt kan dat gebeuren maar wanneer je dagelijks meerdere keren dit soort beelden geprojecteerd krijgt is het wel goed om hier verder naar te kijken. Het kunnen ‘gewone’ angstgedachten zijn waar je van schrikt, denk aan het voorbeeld van Simon.

Het kan zijn dat er een entiteit aanwezig is die jouw hersenen beïnvloed om deze beelden te produceren. Een dergelijke entiteit kun je weghalen. (zie het drieluik)

Waarom praat ik nou over zoiets engs? Je ziet het niet maar het kan er toch zijn, dat is niet iets waar je meer over wil weten. Onzichtbare beïnvloedingen maken wellicht dat je je kwetsbaar voelt of machteloos.

Dat is nu net niet mijn bedoeling! De bedoeling is juist om je inzicht te geven dat dit soort entiteiten vaak niet zo eng zijn als dat het lijkt!

 Ik neem Megan als voorbeeld: Ik concentreerde mij op Megan. Megan had mij met rode wangen verteld van de beelden die ze zag. Ze zei: ‘Ik schaam me. Ik heb jarenlang gedacht dat ik gewoon niet spoorde, dat soort dingen denk je toch niet! Maar omdat je het met niemand kan delen leer je ermee omgaan. Alsof je pijn hebt in je linkerbeen en daarom zoveel mogelijk je gewicht naar rechts verplaatst zodat je er geen last van hebt.’

Megan legde het heel mooi uit vond ik! Ik knikte en gaf aan dat zij niet de enige is met dit soort ervaringen. Ik zei haar een entiteit in haar energie waar te nemen en te kijken of ik hem los kon maken.

Megan zei: ‘ja, haal hem alsjeblieft weg! Hij moet weg! Opdonderen! Ik heb er zo veel last van gehad!’ Tranen stonden in haar ogen nu ze erachter was gekomen dat zij niet zelf de gedachten produceerde wilde ze zo snel als zij kon van haar kwelgeest af komen!

Ik legde haar uit dat naar het licht sturen en ‘getransformeerd’ worden niet altijd de oplossing is. Ik heb zelf geleerd van mijn begeleiders dat “vechten” niet de oplossing is. Liefde wel. En voordat ik helemaal als een delfs blauw tegeltje begin te klinken wil ik hierover zeggen dat, op aarde je niet zomaar iets ‘weg’ doet. Alles wat er is is onderdeel van deze hele creatie. Alles heeft zijn eigen plek.

Het is alleen de kunst om voor alles de juiste plek te vinden. En te kijken of dat wat schadelijk is getransformeerd kan worden door liefdeskracht naar iets onschadelijks.

Lees volgende week verder