Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De energie die ons beïnvloed

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij mensen bestaan in mijn beleving niet alleen in dit leven. Onze ziel incarneert in diverse fysieke lichamen en heeft hierin allerlei ervaringen. Ervaringen die elkaar kunnen beïnvloeden. Wanneer je ooit bent verraden door een vriend kan dit in een ander leven ‘moeite met vertrouwen’ opleveren. Angst voor vuur in dit leven kan mogelijk worden veroorzaakt door een dood door vuur in een ander leven.

Het is niet alleen mogelijk dat we door de ervaringen van vorige levens worden beïnvloed (en daar tijd niet bestaat ook kómende levens, de incarnaties zijn eigenlijk allen “nu”). Ook worden wij mensen beïnvloed door de levens en energie van onze voorouders. In familieopstellingen kun je onderzoeken in hoeverre jij in jouw leven wordt beïnvloed door de energie van je systeem!

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat wij incarneren in een brei van energie die bestaat uit allerlei onderdelen. Onderdelen zoals systemische invloeden; je familie en je gezin, maar ook vorige levens, andere mensen en algehele energie van je directe omgeving, maatschappij, cultuur, land etc, Al deze energieën beïnvloeden ons en zijn voor ons in onze menselijke gedaante niet in zijn geheel te overzien. Het zorgt ervoor dat wij de lessen leren die onze ziel wil leren.

In die zin zou je kunnen zeggen dat wij hier op aarde net als een acteur een rol vervullen waarbij we door de regisseur, mede toneelspelers, de stylist, het decor, de belichting, de scriptschrijver etc. allen worden beïnvloed. Alles tezamen schept het stuk en de manier waarop het wordt gespeeld. Tijdens opstellingen zien we ook dat wanneer we een veld openen voor een vraagstelling, je daarin bijna als een acteur ervaart wat de rol was van de persoon die je representeert. Zonder uitzondering wordt je tijdelijk zodanig in die energie opgenomen dat je emoties en fysieke gewaarwordingen opdoet behorende bij de andere persoon!

In het stuk van ons leven hebben we als hoofdrolspeler wel enige keuze in hoe we de rol vervullen echter veel wordt dus wel al voor ons bepaald. Het is ook afhankelijk van de omstandigheden en het zielspad wat er is en in hoeverre er ruimte is voor eigen inbreng en in hoeverre het leven als is ingevuld door “het noodlot” of wel de beïnvloeding vanuit de verschillende energieën.

 In die zin zou je kunnen zeggen dat een bepaalde manier van overstijgende therapie geen luxe is. We kunnen trauma’s uit dit leven behandelen maar het zou zeker niet vreemd zijn om bij onverklaarbaar gedrag, gedachten of gebeurtenissen ook de levens hieromheen te bezien en zeker ook het familiesysteem te onderzoeken. In feite onderzoek je dan de verschillende spannings-/energievelden om een leven heen. Die allen je huidige fysieke incarnatie beïnvloeden.

Wanneer je bewust kunt zijn van het geheel ontstaat er een nieuw breder perspectief dat erg helpend kan zijn voor jouw eigen ontwikkeling. Wanneer je de achtergrond ziet van een probleem bijvoorbeeld tijdens een familieopstelling heeft dat een grote impact. Ballast die niet van jou is kan worden losgelaten en je krijgt toegang tot de krachtige levensenergie die je toekomt wanneer je op je eigen plek komt te staan!