Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alleen zijn is goed voor je innerlijke kompas!

Facebook
Twitter
LinkedIn

In mijn leven heb ik het geluk mijn passie en werk te combineren. Mijn liefde voor wat ik doe sijpelt door alles heen en ik kan het niet – niet doen. Overal waar ik ben is dat wat ik tref. Mijn diepe interesse in mensen en de combinatie van hun energie en de missie van hun ziel, is wat me intrigeert.

Mijn focus op de ziel en het hogere zelf van de mensen heeft me ook wel eens in de problemen gebracht. Ik zag dan de schoonheid van iemands ziel maar vergat de persoonlijkheid op aarde.

Soms kan ik me daardoor een beetje als een kluizenaar gedragen. Het is voor mij soms noodzakelijk om helemaal alleen te zijn zodat ik mijzelf kan voelen en in mijn eigen energie kan zijn.

Ik heb het mijzelf daarin met 5 kinderen en 2 stiefkinderen niet gemakkelijk gemaakt. Laat staan mijn werk waarin ik continue met mensen in contact ben.

‘Alleen zijn’ is voor mij dan een geschenk. Alleen zijn kan dan alles zijn. Alleen opruimen. Alleen schoonmaken. Alleen koken voor mijn enorme gezin. Alleen rijden. Alleen wandelen over het strand. Alleen lezen. Het is een behoefte zou je kunnen zeggen. Een behoefte die soms in mijn drukke bestaan aan me voorbij gaat. Die ik aan mij voorbij laat gaan.

Er zijn altijd situaties die mijn tijd en aandacht vragen. Kwesties ten aanzien van mijn kinderen, andere familieleden, vrienden en ook mijn cliënten waar ik voor wil zijn. Soms gaan er weken voorbij waarin ik niet aan mijzelf toe kom en dat is niet de bedoeling!

Voor geen enkel mens is dat handig!

Voor hooggevoelige mensen zou ik zelfs willen zeggen dat het een noodzaak is, als een doktersvoorschrift, om tijd alleen door te brengen. Alleen op een stoel, alleen met een stofdoek, schildersdoek of aan de wandel. Alleen, alleen, alleen!

Dat is noodzakelijk zodat je innerlijke stem vrijuit kan spreken. Je eigen innerlijke kompas zich kan heroriënteren op jouw eigen energie. En je de lokroep van je eigen ziel kunt volgen.

Wanneer je te vaak met anderen bent is het alsof jouw kompas gaat afwijken en je je eigen pad moeilijker kan vinden.

Natuurlijk wordt er in gegrepen wanner je te ver van je eigen bestemming zou afdwalen echter handiger is zelf ervoor te zorgen dat je je eigen pad volgt. Ingrijpen kan namelijk ook ingrijpend zijn. Een ongemak, waarschuwing in de vorm van een onhandig ongelukje, een griep of andere lichamelijke kwaal… Liever zonder ingrijpen op je eigen pad blijven. Liever de fluisteringen horen van je innerlijke stem dan het pijnlijke geschreeuw van je lichaam.

De samenwerking tussen lichaam,  geest en ziel is net als een geoliede machine. Het heeft aandacht, tijd en smeermiddel nodig. Een van mijn smeermiddelen is dus tijd alleen. Wat is die van jou?