Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe wordt je de beste versie van jezelf?

Facebook
Twitter
LinkedIn

(Vervolg blog: Informatiebronnen, vibratie en frequentie)

Hoe wordt je de beste versie van jezelf. Wat kun je doen? Hoe pas je spirituele ideeën toe in de dagelijkse praktijk!? Uit mijn vorige blog kwam naar voren dat alles energie en trilling is en dat we onze trilling kunnen verhogen. Je transformeert hierdoor jouw energie, je versterkt je connectie met je ziel (via je hogere zelf of wat je daarin ook maar gelooft), je vergroot je bewustzijn over jezelf zodat je de beste versie van jezelf kunt zijn op aarde. Je kunt dit doen op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Echter het fysieke niveau is net zo, zo niet nog belangrijker.

Doen wat je zegt.
Handig is als je je inzichten kunt toepassen in alle lagen van de huidige wereld. Dus zowel als je je tanden poetst, je kind naar school brengt, je vrijt met je geliefde, je mediteert, een studie volgt, een discussie voert, je werk doet etc. Probeer geen schade toe te brengen, goede daden te verrichten, af te stemmen op je omgeving en jezelf en gewoonweg de beste versie van jezelf te zijn.

Wanneer je je goed voelt of haast hebt is het in beide gevallen handig om niemand af te snijden in het verkeer. Wanneer je je verkeerd behandeld voelt kun jij er nog steeds voor kiezen ‘netjes’ te reageren. Dát is toegepaste spiritualiteit, dat is het toepassen van een hogere frequentie.

Wat zou liefde doen? Kun je inleven in de ander ook al is de reactie pijnlijk? Kun je voor jezelf zorgen wanneer je geraakt wordt door iets? Wanneer je een geliefde verliest kun je te midden van je pijn en verdriet kracht putten uit jezelf om te staan en te doen wat er moet gebeuren.
Wanneer je uitgeput bent en je kind doet vervelend kun je jezelf beheersen. Of communiceer je dat je even tijd nodig hebt.

Zorg dat je zo goed voor jezelf zorgt dat je grenzen niet worden overschreden zodat je geen onaardig of onrechtvaardig persoon wordt. Hoe lief je ook bent, ieder mens heeft een breek – of irritatiepunt. Wanneer je je grenzen leert voelen kun je ze ook stellen zodat je niet wrokkig, verdrietig of boos wordt wanneer mensen ze overschrijden.
Het kan echt. Wanneer je je partner iets verwijt kijk dan eerst in de spiegel naar jezelf. En werk aan datgene waar je invloed op hebt!

Onderdruk je emoties niet. Het zijn je vrienden, voel ze zonder ze na te volgen. Je mag best woedend zijn, of angstig of verdrietig. Maak contact met het gevoel en laat het er zijn. Soms is dat voldoende. Soms heb je meer steun nodig. Geef die steun aan jezelf zonder te oordelen. Omarm wat er is. Er ontstaat dan ruimte voor keuzes.

Keuzes om te zijn en worden wie je wilt zijn. Vanuit acceptatie voor wie je nu bent, wat je nu doet en hoe je nu bent kun je keuzes maken naar wie je wilt zijn, wat je wilt doen.

Ga met je geliefden en vrienden om alsof je ze nog maar een paar weken kent. Je klaagt dan nog niet, je houdt bepaalde kanten van jezelf nog in toom. Je kleed je netjes aan. Probeert belangstelling te hebben en luistert echt omdat ze nieuw zijn en je je best wilt doen om hen te leren kennen.
Wanneer je nu kijkt naar jezelf. Misschien klaag je over het weer, die vervelende collega, de pijn in je teen, je broek die niet lekker zit of de boodschappen die zo duur zijn. Ben je dan de beste versie van jezelf?
Hoe besteed je je tijd. Wat zou je willen bereiken in je leven?

Leef je of overleef je?
Het zijn voor mij allemaal belangrijke vragen in het dagelijkse leven. Toegepaste spiritualiteit!
Binnen alle vraagstukken, binnen alle ontvangen informatie over wie we zijn als mensheid, of we wel of niet in een matrix leven, of we wel of niet worden bestolen en misbruikt. Te midden van alles zijn we in het hier en nu gewoon mens, mensen met een (onbewuste) missie.
Het manifesteren van liefde voor onszelf, de ander en de omgeving waarin we leven.
Al het andere is decor. En hoe we de teksten, ervaringen en waarheden ook interpreteren. Aan het einde van de dag gaat het erom: ben ik een goed mens? Waar doe ik goed aan? Voor mijzelf en anderen? Hoe behandel ik anderen en mijzelf?

We leven samen en drinken uit dezelfde bron… Samen een en dezelfde in een andere manifestatie van zijn.
(Ahum…Aldus mijn interpretatie van de werkelijkheid)