Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Toegepaste spiritualiteit 1

Facebook
Twitter
LinkedIn

De energie van je gedachten hebben een frequentie en kunnen de wereld beïnvloeden in positieve of negatieve zin. Door je gedachten bewust op een positiever niveau te brengen verbeter je je eigen leven en dat van anderen!! Het kan hard werken zijn. je bent wellicht gewend om je gedachten maar wat te laten fladderen. Echter op energetisch niveau is het werkelijk een scheppingsinstrument!

Wanneer je iets denkt zend je daarmee een trilling de wereld in. Een trilling heeft een bepaalde frequentie. Net als een toon kan deze laag of hoog zijn.

Wij mensen kunnen zenden en ontvangen en ons zesde zintuig ontvangt trillingen als informatie. Wellicht herken je het dat je een liedje zingt en dat de ander zegt: ‘Daar zat ik net aan te denken, juist dat liedje!’ Op deze wijze ben je onbewust op elkaar afgestemd! Moeder en kind hebben vaak ook een dergelijke telepathische verbinding.

We zenden en ontvangen iedere dag vele indrukken en het mooie is dat taal in deze informatieoverdracht geen rol speelt. Wanneer je denkt aan lekker eten zal een Amerikaan een gedachte krijgen aan wat lekker eten voor hem is, een Chinees aan eten wat voor hem lekker is en een Hollander aan diens favoriete maaltijd! Hoewel een trilling ‘lekker eten’ door de verschillende hersenen wordt vertaald als ‘een hamburger, rijst met kip, of zuurkool met worst’ betekent de trilling van die gedachte dus lekker eten. Wanneer je jouw “zesde” zintuig traint kun je niet alleen de trilling ‘lekker eten’ over brengen maar ook een beeld wat daar bij hoort. Bijvoorbeeld soep.

Ik heb dat wel vaker bij contact met overledenen. Dan laten zij mij ‘iets lekkers’ zien waar ik dan trek in krijg terwijl ik datgene in mijn eigen leven bijvoorbeeld erg vies vind! Het water kan me dan in de mond lopen terwijl ik na de sessie kan denken, jakkes!

Voor informatie overdracht als deze is ruimte geen bezwaar. Iemand in Australië kan energie uitzenden die ik hier in Nederland instant kan voelen.

Het ontvangen van informatie wordt dus niet belemmerd door afstand of tijd.

Duidelijk is dus dat we informatie kunnen opvangen zoals de melodie van een liedje, of het trek krijgen in eten. Niet alleen dit soort onderwerpen kunnen binnenvallen.

Je leest hierin ook dat dat wat je uitzend niet zomaar vrij is. Je stuurt letterlijk een bepaalde trilling de wereld in!

Een moeder van een pasgeboren kind voelt dit nog scherper aan.

De energie van de pasgeboren baby is enorm kwetsbaar! En zij zal de baby niet graag in handen leggen van een depressief of ongelukkig mens. Er ontstaat weerstand omdat zij het kind wil beschermen tegen de ‘uitstraling’ van deze persoon.

Wanneer je op bezoek gaat bij een ziek persoon en je hebt zelf geen positief gevoel over de afloop, dan kun je een glimlach opzetten en blij doen, maar de zieke voelt dan toch met zijn geestelijke ontvanger ofwel “zesde zintuig”, dat je eigenlijk denkt aan een slechte afloop.

Het is dus van groot belang dat je wanneer je bijvoorbeeld een zieke bezoekt ook je geestelijke scherm, je gedachten uitwist en positieve dingen denkt waardoor je het energieveld van de ander positief beïnvloed. Hoe moeilijk het ook kan zijn al herhaal je alleen al als een mantra het woord ‘liefde’ dan zend je positievere trillingen uit, die behulpzaam kunnen zijn voor de ontvangers om je heen.

Je straalt dus letterlijk je gedachten uit! Dat is belangrijk om te weten. Wanneer je de wereld wilt verbeteren doe je er dus goed aan je gedachten zo hoog mogelijk af te stemmen en wanneer je een rotbui hebt of somber bent probeer dan je gedachten te beïnvloeden door positieve woorden te denken of te denken aan iets wat je vertederd of dankbaar maakt. Dan draag je werkelijk bij aan een betere wereld!

Ik wil hiermee niet zeggen dat je je eigen gevoelens moet ontkennen of onderdrukken. integendeel. het is belangrijk te voelen wat je voelt en hiermee liefdevol om te gaan. Het te ‘doorleven’. Dat wat ik hier schrijf heeft betrekking op je denken.