Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Herstellen doe je zelf

Facebook
Twitter
LinkedIn

Herstellen doe je zelf. Andere mensen kunnen je alleen goed helpen als de methode die ze toepassen ook past bij jouw bewustzijn.

Wanneer je een probleem ervaart, een wond of trauma hebt, wil je graag herstellen. Er bestaan gelukkig vele manieren om tot dat herstel te komen. Herstellen is alleen wel iets wat je zelf doet!

Misschien denk je: ‘Nee dat doe ìk niet, dat doet de dokter of mijn therapeut.’
Toch is het niet de dokter die je herstelt. Hij helpt je op de manier die hij heeft geleerd. Maar jij bent degene die herstelt!

Soms herstel je zelfs omdat hij iets zegt of doet wat je niet bevalt. Iets in jou ervaart dat als een uitdaging en herstelt alsnog.

Zo zijn er mensen die de dokter had opgegeven, die toch herstellen van hun terminale ziekte. Hay house heeft hiervan een reeks documentaires gemaakt, Genaamd Radical remission docuseries.
Om jezelf de her-stellen. Stel je je opnieuw in op de juiste frequentie voor jou.

Jij bent degene die dat doet, de mensen om je heen kunnen je helpen dat te bereiken.
Wanneer de dokter een snee op je arm dicht naait zitten de randen van je huid daardoor tegen elkaar aan. Jouw lichaam moet zelf nog de verbinding daartussen herstellen.
Met psychisch trauma werkt dat ook zo.
Je geest kan bijvoorbeeld een nare levenservaring niet goed verwerken. Hierdoor blijven herinnering in je waakbewustzijn rondspoken en ervaar je veel negatieve emoties en gedachten.
Door met behulp van een therapeut of coach aan de slag te gaan wordt jouw geest uitgenodigd om de herinnering op een andere manier een plek te geven (dan de manier die eerst niet werkte).
Door de herinnering in een ander perspectief te plaatsen, jouw hersenen anders te belasten of en methode of techniek met je te doen, herstelt je geest.

Hulp bij herstel in de breedste zin van het woord dient om jou te helpen jezelf te her-stellen. Of dat is door een operatie, door psychische hulp of alternatieve hulp. Het zijn allemaal wegen die je naar je eigen kracht toe brengen.

Tijdens een van mijn workshops vroegen mijn cursisten. ‘Tessa, welke methode werkt nou echt?

Deze vraag kan ik niet beantwoorden. Dat is namelijk afhankelijk van je eigen afstemming. Het is een persoonlijke vraag, die voor ieder persoon een ander antwoord kan bevatten.
Ieder mens heeft namelijk zijn eigen achtergrond, ingang en geloof. Afhankelijk daarvan past een bepaalde route naar herstel bij je.

Als je hebt gevonden wat bij je past, dan heb je een ingang gevonden die werkt voor jou.

Waar de ene persoon bijvoorbeeld direct opknapt van een paracetamol, knapt een ander op van vitamine C. En waar een persoon een operatie nodig heeft om een tumor te verwijderen, zorgt de ander met behulp van een verandering in leefstijl dat de tumor verdwijnt.

Er zijn op deze aarde duizenden manieren die aansluiten bij de vele miljarden mensen op aarde. Manieren die allen helpen het eigen herstellend vermogen aan te zetten.

Is er dan een beter dan de andere? Niet perse beter of slechter. Alleen sluit het een wellicht wel bij jou aan en het andere niet. Zo kan een methode voor twee personen een totaal ander effect hebben. De een herstelt bijvoorbeeld terwijl de ander geen effect bemerkt.

Door jezelf te leren kennen, ervaar je wat werkt voor jou..
Je ontdekt dan op welke frequentie jouw bewustzijn is afgestemd… En afhankelijk van de realiteit die bij jou past werkt hetgeen je aanpakt. Dus wanneer jij gelooft in een medicijn, behandeling of methode. Dan zal deze methode meer effect op je hebben, dan wanneer je er niet in gelooft.

Het mooie van ons universum is dat je daar wel een handje bij geholpen wordt. Wanneer je goed op je plek staat in het leven, trek je vaak mensen aan die bij je passen. Zo zie ik dat de mensen die mijn praktijk bezoeken passen bij de methodes en diensten die ik aanbied!