Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leg geen bom onder je relatie!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ieder mens heeft fijne en minder fijne eigenschappen. We worden helaas niet als engelen geboren. Wanneer we in een relatie zijn is het dan ook onvermijdelijk dat mensen dingen doen, zeggen of denken die ons niet bevallen of zelfs kwetsen!

Wanneer deze zaken je pijn doen gaan we de pijn proberen op te lossen. ‘Nadenken, praten, ruzie maken, je terugtrekken of zelfs de relatie verbreken’ , kunnen dan manieren zijn om hiermee om te gaan.

Zo ontmoette ik Harry en Lindsey. Harry en Lindsey hadden een terugkerend meningsverschil. Toen praten niet leek te werken besloot Lindsey dat de relatie wellicht ‘op’ was.

Ze bracht regelmatig ter sprake: ‘moeten we niet uit elkaar gaan?’.

Toen ik Harry en Lindsey sprak luisterde ik naar hun uitspraken en zag dat Lindsey probeerde pijn op te lossen en nieuwe kwetsingen te vermijden. Door te besluiten dat de relatie wellicht niet meer paste. Het was een manier om zichzelf in veiligheid te brengen door uit verbinding te gaan en te dreigen de relatie te verlaten.

Lindsey besefte niet dat ze daarmee de relatie bombardeerde. Ze bracht onveiligheid in de relatie door aan te geven: ik kan je ieder moment verlaten wanneer je dit probleem niet oplost! Natuurlijk herstel je op die manier geen verbinding maar maak je deze eerder kapot.

Toen ik daar met hen over sprak en hen vroeg om minimaal een half jaar niet te overwegen de relatie te verbreken, ontstond er meer rust. Ook ontstond de veiligheid om de relatieproblemen te bespreken en stappen te zetten om hierin patronen te doorbreken.

Door te dreigen met verlating leg je een bom onder je relatie. En zoals iedereen weet een bom is destructief, het heelt niet maar breekt dingen af in duizenden stukjes!

Wees lief en respectvol voor je relatie…