Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zielsopdracht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zielsopdracht

Wat is een zielsopdracht? Dat is een opdracht waarmee jouw ziel naar de aarde komt. Deze heeft vaak doelstellingen. Doelen op het gebied van groei en persoonlijke ontwikkeling. Deze doelen vergeet je tijdens het proces van incarneren zodat je het doel zo goed mogelijk kunt doorleven alvorens het te behalen!

Ieder persoon heeft zo zijn eigen zielsopdrachten. Deze hebben dus te maken met je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Je verbinding met anderen en de uitwisseling met jouw omgeving. Jouw frequentie verhoogt (of verlaagd) gaandeweg je levenservaringen en het voelt vaak fijn als je in je dagelijkse leven een positieve bijdrage aan een ander levert.

De kern van alle zielsopdrachten is het ontwikkelen van een hoger bewustzijn waarbij liefde, compassie, dienstbaar zijn en verbinding met jezelf en anderen op de voorgrond staan.

Een ego hoeft daarbij niet een belemmering te zijn. Integendeel het is een handig hulpmiddel om ruimte in te nemen, doelen na te streven en deze te bereiken. Zoals je leest zie ik het ego dus als een instrument om je te manifesteren op aarde. Je bent het niet.

Pijn, tegenslag, levenservaringen zowel positief als negatief brengen je inzichten en levenslessen opdat je ziel haar doel behalen zal!

Praktisch inzicht:  vrijwel alles op aarde heeft een functie en een doel heeft, zo hebben bijvoorbeeld je handen een doel, toch? Je kunt er dingen mee pakken, jezelf verdedigen, iemand omhelzen, voelen etc. ? Wanneer je handen echter pijn doen hoef je ze niet te amputeren, toch?! Nee je onderzoekt wat de pijn veroorzaakt en probeert het indien mogelijk te verhelpen.

Zo kunnen het ego of andere delen van jouw persoonlijkheid je soms last of pijn bezorgen. Dat betekent dat je aandacht en liefde naar ze toe kan brengen.

Veel mensen vergeten dat en willen de pijn ‘weg doen’. Maar net zoals je bij pijn in je handen deze er niet afhakt. Stel ik voor dat je delen in je persoonlijkheid niet ‘afmaakt of wegduwt’. Het zijn boodschappers, je kunt ze tegemoet treden, met ze in gesprek gaan en kijken wat ze je willen vertellen. Wanneer het er mag zijn kan er een nieuwe balans ontstaan! Zo kun je ook bijdragen aan jouw zielsontwikkeling!

Zielsopdrachten kunnen soms verbonden zijn met spiritueel werk. Zoals mensen energetisch behandelen, inzichten geven etc. Veelal zitten zielsopdrachten juist ook in andere zaken verscholen, zoals oprechte aandacht en belangstelling tonen voor je kinderen of anderen. Je oordelen bijstellen of leren omgaan met je eigen begeerten.

Wil jij weten wat jouw zielsopdracht is? Kom dan naar de workshop ‘vind jouw levensmissie en zielsopdracht! en vind uit wat jij hier op aarde komt doen!