Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Karma

karma
Facebook
Twitter
LinkedIn

Amy kwam bij mij op consult. Amy is een lichtvoetige vrouw die me vraagt te kijken naar haar (financiële) tegenslagen.

Wanneer ik mij op haar concentreer zie ik dat zij niet op ruime voet leeft en snel tevreden is.  Alleen wat ze ook doet, hoe hard ze ook werkt. Ze kan maar net rondkomen. Of ze nu tonnen verdient of duizend euro er blijft altijd maar net genoeg over om van rond te komen. Pech, stormen die haar dak verwoesten, belastingaanslagen, ongelukken. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Maar wat er in gaat gaat er exact ook weer uit. Er blijft nauwelijks iets over om van te leven.

Ze is goudeerlijk en mag en voelt dat ze zo eerlijk mogelijk wil leven. Het is in opdracht van haar ziel dat ze bijna té eerlijk is. Zij ‘mag’ van haar hogere zelf niet over de scheef.

Wat ik vervolgens doorkreeg was een lap tekst van ‘boven’ over de oorzaak van deze situaties. Met deze doorgeving had ik persoonlijk eerst wat moeite. Want ik vind het lastig wanneer er gesproken wordt over vorige levens. Deze kan ik niet ‘bewijzen’ met feiten.  Amy zou in dit leven schulden vereffenen die haar ziel in een ander leven heeft opgedaan. Karma dus.

In een ander leven heeft de persoonlijkheid waarin zij toen als ziel leefde, veroorzaakt dat mensen nauwelijks genoeg hadden om van te leven door (te) veel van hen te nemen. Beelden die ik zag betroffen boeren, arme mensen die leefden in kleine dorpen die een groot deel van hun oogst moesten afstaan aan de toenmalige incarnatie van een deel van de ziel van Amy.

Haar huidige incarnatie vereffend deze last door in dit leven te ervaren wat het is om nauwelijks genoeg te hebben.

Amy vertelde me dat het resoneert en dat ze voelt dat het klopt. Ze gaf ook aan ooit heel succesvol te zijn geweest tot alles ineen stortte. Ook deze huidige ervaring voelde alsof ook dit een belevenis is die zij in een ander leven een ander ‘heeft aangedaan’. Alsof ze een rijk persoon alles had ontnomen en zelf de positie innam.

Ik zal niet ingaan op de details ter bescherming van de privacy van amy.

Wat ik lastig vond aan deze sessie is dat er informatie werd gegeven die voor mij kloppend voelt voor mijn cliënte kloppend voelt maar die ik niet kan aantonen of bewijzen. En karma an sich vind ik dus een lastig concept. Want hoe kun je boeten voor iets wat jein dit leven niet bewust verkeerd hebt gedaan?

Soms wordt er door mensen wat fatalistisch naar karma gekeken. Alsof er niets aan te doen is en je het lijdzaam moet ondergaan. Als een soort straf. Ik geloof echter juist in leven vanuit bewustzijn, keuzes en keuzevrijheid van de ziel. Karma betekent voor mij energetische herinneringen dragen en herinneringen kunnen je -net als herinneringen uit je huidige jeugd- beïnvloeden in je overtuigingen, gevoelens en gedrag. Door deze herinneringen bewust te maken en te verwerken kun je de invloed die ze hebben op je huidige leven verminderen of wegnemen.

In deze sessie werd aan Amy en mij uitgelegd dat Karma wellicht onrechtvaardig aanvoelt op aards niveau echter dat het op het niveau van de ziel rechtvaardig voelt en balans terugbrengt.

De ziel wil ervaren wat beide kanten van een medaille zijn en wil zoekt energetisch altijd een balans.

Ik kreeg door dat amy in dit leven een aantal zaken kon doen om haar ziel te helpen ‘de schulden te vereffenen’ en het karma in te lossen en zo in haar huidige leven meer te kunnen ‘leven’ in plaats van overleven.

Het betrof een helend ritueel en een aantal praktische keuzes waarbij erkenning van haar handelen aan haar slachtoffers en bewust verantwoordelijkheid nemen belangrijke kernpunten waren. Het bewust worden van de energetische herinneringen kan hierbij helpen om de energie te verlichten die ook in dit leven gebeurtenissen veroorzaakt. Wanneer Amy zich meer bewust is van deze herinneringen (karma) en hier ook actie op onderneemt, veranderd de lading van deze energie en kan zij deze loslaten. Vergeving en verlossing kan dan plaatsvinden.

Bijzonder hoe sessies ook mij steeds weer leren mijn persoonlijke reserves los te laten en om steeds nederig en ontvankelijk te zijn. Mijn mening is onbelangrijk. Er is steeds opnieuw een groter plan wat mij getoond wordt.