Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Respect voor iedereen

Facebook
Twitter
LinkedIn

In deze decembermaand wordt ik altijd wat reflectief. Ik denk dan na over voorgaande tijden en probeer te achterhalen hoe ik me daarbij voel. Het zijn best roerige tijden. Ik hoef niet te zeggen waar mensen mee worstelen, dat weten we allemaal al. Ondanks alles wat er speelt voel ik me positief en optimistisch gestemd. Ik informeer me over de feiten en laat de rest voor wat het is.

Onlangs sprak ik een vriendin -Trudy- die zich had laten vaccineren. We spraken over het virus en ik zei tegen haar: ‘Ik heb respect dat jij je hebt laten vaccineren. Je hebt geprobeerd het goede te doen en hebt uit noodzaak de richtlijnen gevolgd. Dat is bewonderingswaardig’

Er zijn ook mensen die zich niet hebben laten vaccineren. Omdat zij het gevoel hadden dat er nog te weinig bekend was over de gevolgen of vanuit andere overwegingen. Ook dat verdient respect. Het zijn keuzes en ieder mens weegt deze voor zichzelf af.’

We hebben nu tijd om te reflecteren op wat ons te doen staat. En net als bij de paracetamol of andere medicijnen pak ik dan de bijsluiter er even bij. Trudy en ik zochten naar een bijsluiter van haar vaccin op internet. Maar konden hem niet vinden. Wel vonden we een aantal schokkende feiten over de ‘aangetoonde’ effecten van de vaccinaties. Effecten die wel-niet zijn opgenomen zijn in de niet-te-vinden-bijsluiter.

Er zijn veel artsen die aanraden de vaccins niet te nemen. Gewoonweg omdat de effecten die bekend zijn schadelijk voor de gezondheid zijn. Nu de noodzaak niet meer heerst. Kunnen we dus onderzoeken of boosteren wel zo verstandig is.

Veel mensen kiezen er nu voor niet meer te vaccineren. Trudy heeft ook besloten zich niet meer te laten vaccineren totdat er meer bekend is over de effecten en totdat ze de bijsluiter van de vaccinaties heeft gevonden. Ze wil zich nu eerst informeren. Ook dat kan ik alleen maar respecteren!

Zo laat ik de gesprekken die ik voer, eens door mij heen stromen en voel ik mij dankbaar voor de open mensen om mij heen. Net als altijd respecteren wij elkaars keuzes en kunnen we nog steeds verbinden met elkaar! Ook al weet ik dat dit niet bij iedereen het geval is, geeft mijn omgeving mij de hoop en ook de belofte dat we er wel uitkomen.

Door met elkaar samen te kijken naar de mogelijkheden. Door met elkaar samen te onderzoeken wat waar en niet-waar is. Door er voor elkaar te zijn en elkaar te ondersteunen. Of je nou bakker, boer of administratief medewerker bent. We tellen allemaal mee en samen kunnen we de wereld tot een plek maken die klopt! Vanuit mijn hart geschreven voel ik dat veel mensen op deze aarde kloppen. Laten we met een open hart deze maand terugkijken én vooruit kijken. Zodat we saamhorig 2023 in kunnen gaan!

Oh en voor wie ook op zoek is naar meer informatie: Kijk bij het artsen collectief. Dat zijn artsen die aanraden nader onderzoek te plegen naar de effecten van de vaccinaties. Ook zijn deze en de volgende brieven van huisarts Jan Vingerhoets mooi om eens door te lezen.