Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Een partner vinden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Is het bindingsangst, de spreekwoordelijke rugzak, te hoge eisen, te weinig eisen… is de vijver gewoonweg leeggevist? Wat maakt dat veel mensen de juiste partner niet kunnen vinden?! Het zoeken en het vinden van de juiste partner is vaak een innerlijke reis, een reis naar binnen. Het brengt je zelfkennis! (Ook het hebben van een relatie spiegelt jou overigens veel over jezelf!)

We hebben altijd verschillende delen in onszelf en een deel wil wellicht graag samen zijn met een partner. Andere delen hebben het misschien prima naar hun zin. Zo leef je je leven soms vanuit een verlangen naar iets wat er nog niet is en soms vanuit volledige tevredenheid om wat er wel is!

Vrouwen (en ook mannen!) met een gevuld leven, leuke sociale contacten, werk, kinderen kunnen op die manier een prima en fijn leven hebben en toch een partner wensen in hun leven.

Het is dan belangrijk om tijd te maken om met dat deel wat een partner wenst contact te maken. Je kunt je dan afvragen: Wat zou je graag willen? Hoe ziet de partner eruit? Wat zou die partner jou brengen? Hoe zou je je voelen als die partner in jouw leven IS?

Waarom is dat belangrijk?

Omdat het zoeken en vinden van een juiste partner niet alleen een praktisch en emotioneel proces, maar ook een ENERGETISCH proces is! En net als bij het vinden van een juiste baan, een passend huis of goede vrienden om je heen is het belangrijk je aandacht en energie te richten op dat wat je wenst en nodig hebt. Tijd besteden en ruimte maken in je leven, ook al is de partner nog niet in je leven aanwezig, hoort daar ook bij.  Op die manier maak je ruimte in je leven en toon je de kosmos wat je wilt. Je trekt energie naar je toe en leeft met deze specifieke ruimte in je leven, in je huis en in je hart. Wanneer je je leven al inricht alsof de partner er is, (dus je hebt tijd, energie en ruimte gemaakt.) en je besteed er praktisch aandacht aan! Dan komt die partner in je leven!

Clichés

We zijn sociale wezens. Dus een verlangen naar een partner is een gewone en gezonde zaak! Er is niet iets wat je eerst moet oplossen in jezelf. Je hoeft niet eerst van jezelf te houden voordat je een leuke partner kunt vinden! Het helpt wel (!) maar is niet noodzakelijk. Ik ken tal van mensen met problemen en beschadigingen van allerlei aard, die toch een leuke en gezonde relatie hebben. Sterker nog ik geloof dat echte liefde je kan helpen helen! Iedere relatie geeft je zelfinzicht en de mogelijkheid tot persoonlijke groei. Dus groeien en helen kun je alleen doen, maar ook heel goed samen!

Ook hoef je niet eerst gelukkig te zijn voordat je liefde in je leven kan vinden. Dat zijn uitspraken om je lekker bezig te houden met zelfonderzoek 🙂 . Maar ook uitspraken en gedachten die je kunnen laten ronddolen in jezelf! Als je liefde wenst in je leven dan is het mogelijk! Laat je niet afleiden door clichés!

Bewustzijn is belangrijk bij het vinden van je partner!

Het is goed wanneer je iets weet van je eigen valkuilen en patronen. Wees je dus bewust van de aantrekkingskracht van oude patronen, voor je het weet her creëer je een levensles! Val je bijvoorbeeld op emotioneel niet beschikbare personen, kun je nu signalen herkennen en jezelf beschermen hopelijk nog  vóórdat je verliefd raakt.

Wanneer je iets weet van je patronen en valkuilen kun je voorkomen dat je ze weer hoeft mee te maken en dat helpt natuurlijk enorm bij het vinden van ‘de juiste’!

Wat kun je nog meer doen?

Je kunt een heksentrucje toepassen! Met een knipoog noem ik het maken van een wensenlijst een heksentrucje! Het focussen van je aandacht en gedachten op dat wat je wilt, helpt de kosmos te reageren met dat wat je nodig hebt! Het heksentrucje gaat als volgt: je beschrijft welke partner je zoekt. Alles positief verwoord. Bijvoorbeeld ‘hij kan praten over gevoel’ in plaats van ‘hij houdt niet van sport’. Ook niet: ‘hij moet niet kaal zijn’. In plaats daarvan: ‘hij heeft krullen’.

Je formuleert voor jezelf wat je graag zou wensen. Je schijft bijvoorbeeld op je wensenlijstje: Ik wil graag een partner die graag bij me is, het leuk vind om uit eten te gaan, iemand die van varen houdt, iemand die lekker kan kriebelen etc. Je kunt zelf aangeven wat je wilt op het lijstje. Zolang je maar positieve formuleringen gebruikt. Dus niet: ‘ik wil iemand die niet zeurt’. Het woordje ‘niet’ is iets wat je kunt vermijden door positief te formuleren: ‘Ik wil iemand die een positieve instelling heeft’. Je kunt van alles kwijt op je lijstje: ‘Hij kust lekker. Hij is intelligent. Hij is een familiemens’. Etc. wat het ook is wat je zoekt in een partner. Schrijf het op!

Je schrijft dit lijstje 2x . Het eerste lijstje leg je onder je matras, je herleest het af en toen en voegt er wat aan toe als je dat nodig acht. Het tweede lijstje verbrand je terwijl je intens denkt aan het HEBBEN van een partner. Je visualiseert tegelijkertijd dat het zo IS. Je bedenkt hoe het zou voelen en welke rol deze partner heeft in je leven. Middels dit heksentrucje gebruik je dus allerlei elementen die tot jouw beschikking staan (aarde, vuur, ether etc.) om je wensen en doelen kracht bij te zetten. Wanneer je het doet met een gezellige vriend of vriendin zet je er ook nog humor en een liefdevolle energie bij in! Op die manier zet je je wens extra kracht bij! En als je er niet in gelooft heb je toch een gezellige bezigheid samen en baat het niet dan schaadt het niet!

Kortom:

Wat is belangrijk voor het vinden van een juiste partner:

  • Besteed tijd aan het vinden van een partner: net zoals bij het vinden van een nieuwe baan moet je zoeken naar advertenties en bedrijven die je aanspreken. Je schrijft soms wel 50 brieven! Je moet sollicitatiegesprekken voeren, kunt afgewezen worden en zelf afwijzen. Zo gaat dat ook bij het zoeken van een partner. De crux is hier niet zozeer wat je doet maar WEL dat je er TIJD en ENERGIE in stopt.
  • Laat je geloof in clichés los!: geloof niet dat je pas liefde kan vinden als je hele leven op orde is. Dat is gewoonweg niet waar. (En bovendien kun je je afvragen, welk leven is ooit helemaal op orde?!) Liefde komt soms gewoonweg onverwacht zelfs te midden van  (emotionele) puinhopen, rouw of verdriet! Het hart is groot genoeg om beschadigingen te ervaren en liefde tegelijk!
  • Doe het heksentrucje: Gewoon vanuit plezier of de gedachte dat alle beetjes helpen! Weet wat je wilt. Spreek dit uit of schrijf het op!
  • Zorg dat je energie en tijd erin stopt en wees beschikbaar met tijd, energie, open mind etc.

Vergeet niet:

Net als met alles in het leven zullen je wensen gedeeltelijk worden vervuld. Je krijgt wat je nodig hebt en niet altijd (geheel) wat je zoekt!

Misschien is jouw droomprins toch kaal en heeft hij geen krullen zoals je wenste! Misschien is het een fanatiek sporter én kan hij praten over zijn gevoel!

Misschien heeft hij tien kinderen of geen een! Laat je niet afleiden als het niet geheel is zoals je wenste of wenst! Liefde overwint de verschillen en chemie maakt dat het past!

Geef het tijd

Het kost soms wat tijd! Net zoals je wanneer je een afhaalmaaltijd besteld je soms even moet wachten. Bovendien moet je ergens naar toe en ook beschikbaar zijn om je maaltijd in ontvangst te nemen (opletten of jouw nummer al is omgeroepen! Je beurt niet voorbij laten gaan!). Zo is dat ook bij het zoeken en vinden van de juiste partner. Geef de kosmos wat tijd om te reageren op je wens. En probeer ook de alternatieven te zien die worden aangeboden! (zie het verhaaltje over de verwachting).

Vragen en antwoorden

Heb je vragen aan mij? Wil je weten hoe je iets werkt? Hoe je bijvoorbeeld iets kunt leren over je intuïtie, helderziendheid of hooggevoeligheid. Stel mij dan je vraag!

In mijn rubriek -vragen en antwoorden- beantwoord ik wekelijks vragen van mijn lezers.

Het gaat hierbij dus niet om persoonlijke vragen (al mag je me die gerust stellen in een persoonlijke sessie natuurlijk!) maar om iets meer algemene vragen. Waarvan de antwoorden niet alleen jou maar wellicht ook andere mensen zouden kunnen helpen!