Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Je gevoel volgen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jaren geleden toen ik nog een part time praktijk had, werd ik erg ongelukkig van het werk wat ik daarnaast deed voor een grote organisatie. Het was leuk en uitdagend werk, maar -zo sprak mijn emotie- het was niet de juiste baan voor mij!

Mijn gevoelens begonnen steeds harder te spreken. Ik werd bijvoorbeeld verdrietig en gespannen wanneer ik naar mijn werk ging. Terwijl wanneer ik werkte in mijn praktijk, ik de energie voelde stromen!

Ik besloot te stoppen met het werk voor die organisatie. Ondanks het feit dat ik kort daarvoor gescheiden was en er in die tijd alleen voor stond, hoge lasten had etc. heb ik gekozen om de stap te wagen. Het voelde alsof ik in het diepe sprong.

Mijn keuze om te stoppen met het werk daar, was ontzettend spannend. Want wie zei dat ik het zou redden met mijn drie kleintjes in mijn uppie. Mijn ouders hadden geen vermogen en konden mij financieel niet opvangen wanneer het nodig was geweest.

Dus eerst was ik al zo ‘onverstandig’ om te gaan scheiden, en toen stopte ik ook nog eens met mijn toenmalig goedverdienende baan. Mensen in mijn omgeving keken mij hoofdschuddend aan. Toch heb ik die sprong gewaagd. Bijna met mijn ogen dicht. ‘Als het zo moet zijn, lukt het me, zo niet dan heb ik het in ieder geval geprobeerd’. Zo stapte ik erin!

‘Mijn gevoel durven volgen’ is een thema van mij. Ik ben gezegend met een gezond verstand. En mijn gevoel en verstand zijn het niet altijd eens. Ik analyseer, wik en weeg en zoek naar ‘bewijzen’ om mijn gevoelens te staven. Toch is gevoel hetgeen mijn koers bepaald! Mijn gevoel heeft zo haar manieren om toch mijn aandacht te vangen en te richten op dat wat nodig is.

Als ik ondanks dat toch niet luister zet ze haar bondgenote in, mijn lichaam. Mijn lichaam raakt dan gespannen en protesteert op duidelijke manieren.

Kortom ik ervaar mijn gevoel als een boodschapper. Een boodschapper van hogerhand, zoals mijn ziel. Soms ben ik eigenwijs en besluit ik dat onderliggende gevoel te negeren. Zoals laatst, toen ik ondanks mijn gevoel toch naar de stad ging en doodmoe thuis kwam.

Toen mijn gevoel zich niet meer liet stillen en ik letterlijk en figuurlijk ongelukkig werd van het werk dat ik deed, luisterde ik ernaar en mijn leven nam de bijzondere wending. Mijn praktijk werd voller en tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat de mensen in mij stelden keer op keer!

Je gevoel volgen is eng, het zorgt er soms voor dat je kiest voor een onbekende bestemming. Het kan goed uitpakken of gevoelsmatig minder goed. Zelfs wanneer het je ergens brengt waar je niet blij van wordt is daarin iets wat je kunt leren. De stroom van het leven brengt je groei en inzichten, altijd!