Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Negatieve ervaringen, hoe ga je ermee om? Jij kiest!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Onlangs had ik zelf een ervaring waar ik niet blij van werd. Ik had contact gekregen met een overleden persoon. Die dag was ik moe en minder weerbaar en ik merkte dat deze persoon via mij wilde praten en me niet los liet in eerste instantie. Ik heb toen duidelijk aangegeven: ‘Ik wil dit niet. Het is mijn lichaam, mijn stem, ga weg’. Ik koos ervoor om niet te doen wat mij werd gevraagd door deze overleden persoon.

Vervolgens heb ik alle contact afgekapt en mijzelf wat sterker gemaakt door met zout te werken.

Dat wil dus zeggen dat ik daarna niet meer aan deze persoon wilde denken en eventuele gedachten en gevoelens die ik had aan deze persoon afkapte. Ik heb mijn aandacht bewust gericht op andere zaken. Op die manier hield ik de eventuele verbinding die er was dicht. En kon deze persoon ook loskomen.

Wanneer ik steeds nieuwsgierig zou hebben gevraagd: ‘Heeft het geholpen, is deze persoon weg? Waarom was je zo dwingend?’ Of zelfs wanneer ik opnieuw voor de zekerheid steeds had herhaald: ‘Blijf weg, ik wil dit niet!’, had ik het kanaal tussen ons weer open gezet en had deze persoon weer kunnen terugkeren. Dat deed ik dus bewust niet.

Zoals al eerder gezegd in de blogs over entiteiten. Is een entiteit in staat om jouw eigen energie – welke meer loskomt wanneer je bang bent, te manipuleren en in geluid of een geur om te zetten. Het is echter niet heel veel meer wat er mee kan gebeuren. Een windvlaag, een klop, een geluid, een woord etc. De angst maakt je energie losser en daardoor kun je enge zaken ervaren… Wees echter gerust, jij beinvloed je eigen werkelijkheid altijd meer dan een ander dat kan.

Onlangs sprak ik Pieter, hij was bang als hij ging slapen. als het licht uit ging voelde hij allerlei zaken en hij kon daardoor niet slapen. Natuurlijk is dat angstaanjagend om te denken dat er iets is wat je niet kan zien. het kan je angstig maken! Pieter mag best angstig zijn voor deze ervaring, maar dat hoeft niet!

Pieter werd bang en wilde niet te maken hebben met dat wat hij voelde! Hij kan dit afsluiten door dit hardop of in zichzelf uit te spreken. Zoals ik ook bijvoorbeeld mijn connectie met die overleden persoon afsloot. Pieter was bang dat hij met zijn angst wezens op zich af zou roepen. mensen hadden hem verteld dat hij niet bang mocht zijn!

Er zijn inderdaad mensen die menen dat je als je gevoelig bent of paranormale ervaringen ervaart, je geen alcohol mag drinken en geen angst mag tonen. Ik heb een andere mening; Pieter mag best bang zijn, het is niet zinvol om je angst te ontkennen. Echter je kunt angstig zijn en toch kiezen wat je wenst en dit kenbaar maken. Dat is een belangrijke taak voor Pieter. Wat betreft de alcohol: overmatig gebruik is voor niemand goed , alleen Pieter kan best af en toe alcohol drinken**. Dat brengt een dergelijke nare ervaring niet terug. Belangrijk is dus wel dat Pieter -ondanks zijn angst, duidelijk kiest wat hij wil en wat hij niet wil. En dit ook uitspreekt!

**Te veel alcohol maakt dat je niet meer stevig in je lichaam bent geaard. Dat maakt je kwetsbaarder voor andere wezens. Wanneer je af en toe alcohol consumeert en geen alcoholist bent, is hiervan echter geen sprake!

Ik ben van mening dat je kunt kiezen waar je je in je leven mee bezig houdt. Kies je ervoor om bijvoorbeeld je te verdiepen in samenzweringstheorieën over de wereld, over wie de wereldmacht heeft en wat Corona daarmee te maken heeft. Dan kun je dat doen. Echter persoonlijk kies ik er niet voor om me daarin te verdiepen, het brengt me geen toegevoegde waarde in mijn leven, ik heb er geen invloed op en ik wil zaken die mij een negatief gevoel geven zo min mogelijk in mijn leven brengen.

Dat is ook de reden dat ik geen horrorfilms kijk, of de reden dat ik niet naar films kijk waarin mensen worden verkracht mishandelt of op gruwelijke wijze worden vermoord. Ik kies ervoor om dat soort beelden en gevoelens uit mijn leven te houden.

Ben ik dan een vermijder? Ben ik dan geen realist? Een egoïst? Iemand die zijn kop in het zand steekt? Ben ik iemand die in een sprookjeswereld leeft?

Ik ervaar van niet. Ik ben reeel en weet in grote lijnen wat er gebeurt in de wereld. Welke misstanden er zijn etc. Welke theorieën. Ik zie en hoor daar ook dagelijks zaken van in mijn praktijk. Ik help mensen hun trauma’s te verwerken. Daarnaast probeer in mijn leven licht en geluk te ervaren als dat mogelijk is. Met mijn (op mijn manier) positief (op)geladen energie hoop ik vervolgens andere mensen te sterken in hun zijn!

Ik kies er voor me bezig te houden met de wereld die ik kan beinvloeden. En niet met zaken waar ik een naar gevoel van krijg maar niets aan kan veranderen.

Kortom wanneer ik een kind of volwassene kan helpen van wat dan ook, zal ik het doen! Alleen dat waar ik geen invloed op heb, daar leg ik de grens.