Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mag je je eigen werkelijkheid Kiezen, hoe blijf je nuchter?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vandaag sprak ik Lisa, een lieve vrouw die kampte met dringende vragen. Onlangs was haar van alles overkomen en zij vroeg zich af hoe kan ik hier nou nuchter mee omgaan?

Ze had onlangs mensen ontmoet die Lisa en haar man verteld hadden dat ze een ‘lichtwerker’ en medium is en dat ze ‘moet  helpen’ om alle mensen naar de vijfde dimensie te brengen.

Ook mocht ze geen alcohol meer drinken etc. Er werd haar ook verteld dat ze haar mediumschap móest oppakken.

Lisa heeft contact met mij gezocht en ik ben blij dat ze dit deed.

Allereerst moet ik aangeven dat ik ook geloof dat er meer is. Dat er sprake is van meerdere dimensies, verschillende trillingsniveaus waarin mensen leven, dat er andere wezens zijn zoals elfen, geesten en andere wezens. Ook geloof ik dat de wereld is opgebouwd uit energie welke we tot op zekere hoogte kunnen beïnvloeden met onze gedachten. Mediumschap bestaat en ook is er de mogelijkheid om hier iets mee te doen als je daar de aanleg voor hebt! Alleen dat hoef niet! Je kunt prima een leuk leven leven zonder je daarin te verdiepen. En ook zeker zonder hier last van te hebben.

Ik vind dat wij zelf zoveel mogelijk kunnen leven in een wereld die bij ons past.

Dat betekent dat als het bij je past om dagelijks overleden personen naar het licht te helpen, dan kun je daar een dagtaak aan hebben. Als je wilt kun je ook meedoen aan meditaties die het trillingsniveau van de mensheid verhogen. Als je dat wilt en leuk vind, kun je kiezen waarin je je verdiept!

Zoals je ook kunt besluiten om geen ijs meer te eten als je bang bent dat je daar kanker van kunt krijgen.

Ik geloof echter niet in TEGEN kracht. Wanneer je tegen iets bent gaat daar je energie heen.

Dus wanneer je bang bent om kanker te krijgen en je gaat daardoor allerlei voeding nemen die je niet lekker vind, dan ben je dit aan het doen vanuit angst en niet vanuit het plezier dat je gezonde voelding eet.

Wanneer je leeft vanuit angst en je moet van jezelf rituelen tegen kanker, tegen onheil, dan ben je in feite bezig met dat onheil en richt je je aandacht en energie op dat zelfde onheil. Ik denk niet dat dat de weg is. Het werkt averechts.

Ik denk dat het verstandiger is je te focussen op wat je WEL wilt in je leven. Is dat gezondheid, richt je dan op plezierig en gezond leven, richt je dan op voeding die gezond en lekker is, beweging die prettig is en bij je past, en richt je vooral op hoe je plezier en geluk kunt ervaren in je leven.

Wanneer je somberheid of verdriet ervaart, stop het dan niet weg en laat het er zijn. Vecht er niet tegen, maar onder zoek het, erken het, zorg voor jezelf in deze gevoelens. Je zult zien dat ze dan vanzelf weg gaan of oplossen. Wanneer je er tegen vecht duren ze langer en wordt het vaak pijnlijker.

Kortom streef ernaar je leven in te richten zoals bij je past en wanneer je zaken tegenkomt die je niet prettig vindt, die op jouw pad liggen, deal er dan mee op zo liefdevol mogelijke wijze. Liefdevol voor jezelf en voor de ander.

Lisa heeft een partner die vind dat zij nu dagelijks moet oefenen in het mediumschap. Hij vind ook dat ze de wereld moet helpen en zich bezig moet houden met de wereld op een ander trillingsniveau te brengen.

Lisa zelf voelt dat ze hierdoor uit balans raakt. Ze wordt er bang van en onrustig.

We hebben hierover gesproken. Je leeft jouw leven op een manier die bij je past.

Wanneer je een lichtwerker bent kun je ook licht brengen door broodjes te verkopen met een glimlach. Door op een goede manier met andere mensen om te gaan. De manier waarop je leeft bepaald wat voor effect je hebt.

Lisa hoeft niet te mediteren als ze dat niet wil. Lisa hoeft de wereld niet te redden als dat niet zo voelt voor haar. Ze hoeft niet in angst te leven en medium te worden. De andere kant dwingt niet en schrijft niks voor! Ook niet als je er aanleg voor hebt! Lisa mag haar eigen leven kiezen.

Haar man zette haar onder druk en noemde haar egoïstisch. Lisa moest huilen en vroeg mij: ‘en ik egoïstisch dan?’ Ik ben van mening dat Lisa niet egoïstisch is. Zij is een van de liefste personen die ik ken. Ze mag echter haar eigen weg bewandelen, een weg die bij haar past. Wanneer ze dicht bij zichzelf blijft alleen dan kan ze het goede doen waar ze hier mede voor is op aarde.

Wanneer Lisa blij wordt van planten water geven, hoeft zij niet te mediteren of tegen demonen te vechten. Wanneer zij planten water geeft zal haar kracht, aura en licht stralen en daarmee zal zij het licht brengen op aarde wat nodig is.

Geloof me er is niet èèn manier om licht te brengen, je hoeft je niet bezig te houden met zaken die niet bij je passen. Je bent hier om compleet en volledig jezelf te zijn binnen kaders die andere mensen niet schaden!

Belangrijk vind ik ook om hier te vermelden dat ieder zijn eigen werkelijkheidsbeleving heeft! Lisa haar partner wilde dat zij zich zou gedragen op zíjn manier, met rituelen en door zich te verdiepen in de vijfde dimensie. Hoewel dit een waarheid is die bij hem past, past dit niet bij Lisa. Ze hoeft zich niet gedwongen te voelen om dit te gaan doen.

Door Lisa uit te maken voor egoïst probeert hij op Lisa haar gevoelens in te spelen en haar over te halen (waarschijnlijk vol goede bedoelingen) tot zijn waarheid.

Dit is niet de manier. Ieder mens voelt zich aangetrokken tot een waarheid die bij hem past. Wanneer iemand de koran omarmt, het christendom, spiritualiteit, nuchterheid, een combinatie van alles, werken vanuit magie, sjamanisme, wat het ook zij. Kies je eigen waarheid. Juist als je hoogsensitief bent kun je uit balans raken door zaken die niet bij je passen. Ook dan is het belangrijk dicht bij je eigen gevoel te blijven! Dan leef je het leven wat bij je past en blijf je gezond en in je eigen kracht!

Vind jouw eigen weg en je straalt op de manier die voor jou is weggelegd! Jouw eigen hart vertelt je waarvan je straalt… Dat is ook waarom ieder zijn eigen weg heeft. De een wordt bakker, de ander therapeut, weer een ander astronaut… Je eigen weg volgen en zorgen dat je kunt liefhebben (jezelf en anderen), daar gaat het om!