Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wie goed doet, goed ontmoet

Kasteel
Facebook
Twitter
LinkedIn

Jeanette was eens een vrouw die lief was voor haar man, hij behandelde haar slecht. Ze was de liefste moeder voor haar kinderen. Ze raakten verwend en deden onverschillig naar haar.

Ze was de liefste dochter en zorgde dag en nacht voor haar moeder en haar moeder zei. ‘Je broer is nog geweest. het was fantastisch’. Terwijl haar broer al een jaar niet was geweest en hij nooit naar zijn moeder om keek. Toch was het met hem fantastisch en had Jeanette zelf -die iedere dag voor haar moeder zorgde- nog nooit een compliment van haar moeder mogen ontvangen! Jeanette werkte hard en maakte lange dagen, toch kreeg iemand anders op haar werk promotie, de keuze was niet op haar gevallen!

Jeanette was kundig en lief, werkte hard, zorgde voor iedereen, zei bijna nooit ‘nee’ en wat denkt u?; Hoe behandelden de mensen haar? 

Goed? Nee helaas. Het leven steekt niet in elkaar zoals het sprookje: ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Het tegendeel is waar. Het leven is een leerschool waarbij je moet leren voor jezelf te zorgen naast het zorgen voor anderen. Je kunt niet van anderen verwachten dat ze voor je zorgen, dat is je eigen taak.

Kortom: Wanneer je je als een voetveeg opstelt, wat gebeurt er dan? Vinden mensen je dan lief? Misschien wel, het zorgt er echter ook voor dat gaan mensen je ook als een voetveeg gebruiken. Hoe je met jezelf omgaat trekt soortgelijke energie aan. Zodat wanneer je goed bent voor jezelf je mensen aan trekt die goed voor je zijn. 

Wanneer je ‘geeft’ is de tegenoverliggende energie, een ‘ontvangende’ energie. Het leven zoekt altijd een balans. Als je alleen maar kunt geven, trek je een ‘alleen-ontvanger’ aan. Als je kunt ontvangen trek je een gevende energie aan. Het leven zoekt altijd balans.

Het mooiste is te leren geven én ontvangen. Wanneer je beide energieën hanteert dan trek je mensen aan die ook beide energieën in zich hebben!’ Het is dus belangrijk dat je beide energiestromingen leert kennen in je leven. Niet alleen het gevende aspect van energie maar ook het ontvangende aspect (en andersom). Op deze manier creëer je van binnenuit balans in je leven. Een ander kan dat niet voor je doen. Wat je van binnen wijzigt zul je dit terug zien in de interactie met de mensen om je heen.

Kortom zie je een disbalans? Vraag je jezelf af waarom de dingen zijn zoals ze zijn in je leven? Dan is het belangrijk om naar binnen te keren en te kijken hoe je met jezelf om gaat! Daar ligt de oplossing!