Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Positieve flow
Facebook
Twitter
LinkedIn

Het antwoord lijkt simpel: door meer te leven vanuit je ziel! Maar hoe doe je dat dan?

Door de onderstaande tips op te volgen kom je in een positieve flow, probeer het maar!

  • Leer je aandacht te focussen op de positieve dingen in je leven: Je bewustzijn is als een zaklamp die je kunt richten op onderwerpen in je leven. Door je bewustzijn ‘bewust’ te leren focussen op de positieve dingen in het leven, wordt je leven een stuk aangenamer. Om dit te trainen kun je iedere dag een positief dagboekje bijhouden. Door aan het einde van de dag 3 zaken te benoemen die goed gingen, die je goed vond van jezelf, waar je tevreden over bent, of gewoonweg dingen die je een fijn gevoel gaven help je jezelf te focussen! Positieve dingen bekijken helpt om jezelf in een positieve flow te krijgen!
  • Maak een levens-visie: hoe ziet jouw leven eruit als je op je gelukkigst bent? Beschrijf dit. Wat zou je doen? Met wie zou je zijn. Wat zou je hebben en wat zou je niet hebben. Schrijf zonder belemmeringen. Er is over al geld voor, er zijn overal middelen voor. Vraag jezelf vervolgens af wat het bovenstaande je zou brengen. Hoe zou je je voelen? Werk vervolgens iedere dag aan dat beeld doe iets als is het 5 minuten per dag om bezig te zijn met dat doel, zodat je de energie daarvan een plek geeft in je huidige leven. Je nodigt de energie daarmee uit om verder in je leven te komen. Je zet je deur als het ware wagenwijd open voor meer positievere energie en ervaringen! Misschien niet helemaal zoals je specifiek hebt bedacht maar wel in diezelfde strekking!
  • Bekijk en observeer je gedachten. Meditatie kan je helpen dit te leren!
  • Geef jezelf de waardering die je nodig hebt!  Ik hoor in mijn praktijk vaak dat mensen moeite hebben met het gebrek aan waardering dat ze ervaren van hun geliefden. Of het nu ouders zijn, een partner of een kind. Ze worden onvoldoende gewaardeerd in hun inspanningen, onvoldoende gehoord of gezien! Het kan soms heel pijnlijk zijn om je niet gewaardeerd te voelen. Het kan ervoor zorgen dat je wrokkig wordt of ongelukkig. Of dat je het idee hebt dat er niet van je wordt gehouden! Het liefst zou ik je zeggen dat je de liefde van anderen niet nodig hebt, maar dat zou niet eerlijk zijn! Je hebt net als ieder ander liefde nodig.  Dat alles uit jezelf te halen is klopt niet. Wanneer een baby net geboren is is het van levensbelang dat ze wordt aangeraakt, anders overleeft ze het niet. Het is ook bekend dat mensen zonder partner minder lang leven dan met partner. We hebben aanraking en liefde nodig! Echter in dit geval zijn er mensen die van ons houden, mensen die bij ons willen zijn. alleen voelen we ons niet gewaardeerd, gezien of gehoord. Een fantastisch hulpmiddel wat je kunt gebruiken is dan een brief naar jezelf te schrijven uit naam van die ander! Ja je schrijft dus een brief aan jezelf alsof de ander hem geschreven heeft! In deze brief uit je je waardering en de liefde die je eigenlijk wenste te krijgen van de ander! Op die manier kun je jezelf geven wat je nodig hebt op dat moment. het helpt en het kan je ook enorm raken! Omdat je eindelijk beseft wat je altijd al had willen krijgen / horen. Wil je meer lezen over een dergelijke brief?! Lees dan hier verder!