Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lotscontracten

Lot
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ons leven wordt vooraf gekozen. Bepaalde levenslessen worden in kaart gebracht en we kiezen ervoor om met bepaalde mensen te incarneren en deze in ons leven te ontmoeten om bepaalde lessen mee te leren, kennis, ervaringen of liefde (en pijn) mee uit te wisselen.

Deze mensen herken je doordat het voelt alsof je ze al heel lang kent, of doordat iets in hen je raakt.

Veel mensen kennen het gevoel wat onder de noemer ‘tweelingziel’ wordt weggeschreven. Mensen ontmoeten elkaar en hebben het gevoel elkaar al heel lang te kennen. Het voelt vertrouwd, bijzonder, intens, diepzinnig.  Je voelt je ‘thuis’, ‘begrepen’, ‘hetzelfde’, ‘verbonden’ en meer!

Deze intense en bijzondere gevoelens kunnen meerdere oorzaken hebben. Oorzaken kunnen zijn: je treft je ‘tweelingziel’, je treft een persoon waarmee je een lotscontract hebt, je wordt verliefd (wat onderdeel kan zijn van een lotscontract).

Het kan dus inderdaad ‘je tweelingziel’ zijn. Toch ben ik hier voorzichtig mee, tweelingzielen zijn zeer zeldzaam. Ik heb al vele vergissingen gemaakt zien worden onder deze noemer. Mensen verbraken hun relaties, gezinnen werden verscheurd omdat de tweelingziel ‘zich aandiende’. Soms werd een hevige aardse verliefdheid verward met het ontmoeten van de tweelingziel.  

En wat bleek vaak, de tweeling ziel bracht hoewel veel beroering en intense gevoelens niet altijd het gewenste resultaat. Net als jij is je tweelingziel ook maar een ‘simpele ziel’ die op aarde is – net als jij en ik- om te leren en te ervaren! Hoewel de gevoelens intens kunnen zijn is een tweelingziel vaak juist om je iets te leren of te geven, niet vaak is de tweelingziel bestemd om jouw nieuwe partner te worden. Wanneer er relaties ontstaan zijn ze vaak intensief! Niet altijd in de positieve zin van het woord.

Wat ik vaker zie is dat mensen elkaar tegenkomen en een diepere ‘klik’ voelen. Ik zie dan dat er een energie wordt uitgewisseld. Er wordt een afspraak nagekomen. Ik noem dat een lotscontract. Dat wil zeggen dat we dan met deze persoon waarmee we dus die diepere klik hebben een afspraak hebben gemaakt: ‘jij komt me in dit leven helpen met…’ of ‘jij komt me in dit leven inzicht geven in…’.

Je zou het kunnen vergelijken met mensen die voor dit leven een stukje energie (de afspraak) met elkaar delen. Voor de incarnatie geven zij elkaar een klein stukje van hun eigen energie, een lichtgevend bolletje  (een soort energie muntje wordt uitgewisseld),  en geven die aan elkaar (dit wordt de energetische en intentionele afspraak). Op het moment dat op aarde de ontmoeting plaats vind verwisselen de bolletjes energie van plaats en vallen zij op hun plek. Het geeft die persoon en de ontmoeting letterlijk en figuurlijk een extra glans en diepgang!

Ook dit soort ontmoetingen kunnen positief of negatief uitwerken. Dit hangt af van de afspraak de je voorafgaand aan het leven hebt gemaakt en ook hangt het af van de keuzes die je op aarde maakt. Je kunt hebben afgesproken elkaar pijn te doen om ervan te leren en te groeien. Je kunt ook de afspraak hebben elkaar te steunen om zo te leren over bijvoorbeeld liefde en compassie. Er zijn vele afspraken en vormen van uitwisseling.

        Toen ik mijn moeder ontmoette tijdens een uittreding in het hiernamaals zag ik dat zij zich herenigd had met haar moeder (mijn oma) die een aantal jaar na haar gestorven was. Mijn oma, de moeder van mijn moeder dus, had mijn moeder niet altijd goed behandelt en ik was in het leven geen fan van haar. Tot mijn verbazing zag ik mijn oma na dit leven als een prachtige jonge vrouw. Ze had bijna een helderder licht als dat van mijn moeder. Ze waren daar blij met elkaar en hun samenzijn was bijzonder en prachtig om te zien. In dit leven was er sprake van veel pijn maar nu zij in het hiernamaals waren herenigd zag ik dat zij van elkaar hielden op een dieper niveau. Alle pijnlijke kwetsingen uit dit leven waren verdwenen. Zij waren in dit leven kennelijk hun lotscontracten nagekomen. De pijn die mijn oma aan mijn moeder had gegeven was onderdeel van hun levensplan en geenszins aanleiding om elkaar niet te mogen in het hiernamaals.

In mijn boek ‘de kracht van voelen’ en ook in mijn columns heb ik al vaker beschreven dat we niet altijd snappen hoe en waarom dingen gebeuren in ons leven. Dit is niet voor niets! Dat we ook onze levensdoelen en levensplannen vergeten heeft een doel. Doordat we ‘vergeten’ kunnen we dit leven ervaren en keuzevrijheid hebben zoals het bedoelt is.

De ontmoetingen met de mensen om ons heen zijn ook op die manier gepland en om de gewenste doelstelling te behalen hebben we een extra energiesetting erbij gekregen opdat belangrijke ontmoetingen hun uitwerking niet missen.

Wanneer een ontmoeting of persoon dus een extra glans of dimensie lijkt te hebben, hebben we vaak voor dit leven een ‘lots-afspraak’ met deze mensen gemaakt!

Het is altijd evenwel jouw eigen keuze wat je ermee zult doen: Hoe ga je met de ander om. Kies je voor de hoogste weg of laat je je verleiden door aardse beslommeringen?

Wanneer je deze stukjes van je zelf terug vind bij anderen weet je onbewust dat je een afspraak hebt met die persoon.