Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Levensdoel als sleutel naar geluk

Levensdoel
Facebook
Twitter
LinkedIn

Je doel in je leven vinden!
Mijn cliënten vragen mij vaak wat hun levensdoel is, dit is een grote en belangrijke vraag! Het is bewezen dat mensen die hun levensdoel kennen gelukkiger en energieker zijn en ook minder moeite hebben om hun geld te verdienen met datgene wat zij leuk vinden. het heeft dus niet alleen betrekking op hun “beleving” maar ook op hun fysieke werkelijkheid.

Mijn cliënte Jessica vroeg me deze week wat haar missie was in dit leven. Toen ik mij op haar concentreerde voelde ik tot mijn verbazing als eerste een enorme vermoeidheid over mij heen komen. Toen ik me daarvan losmaakte keek ik om mij heen in haar energie en zag dat zij zich de laatste jaren ad uitgeput. Ze had heel hard gewerkt en had aan haar gezin ook veel energie gegeven. Het resultaat was dat ze nu te moe was om zich met welk levensdoel dan ook bezig te houden! Voorzichtig keek ik verder.

Ik zag dat zij een grote mentale kracht had. Haar geest was sterk en zij had analytische vaardigheden. Ik zag beelden waarin ze events organiseerde en ik zag haar als een duizendpoot allerlei mensen aan elkaar koppelen. Ze stuurde mensen aan, regelde zaken en schakelde snel van de ene situatie naar de andere. Daarnaast zag ik haar in gesprek in een soort ‘coachingssetting’. Ze was ook erg intuïtief, dus heel veelzijdig. Deze stortvloed aan beelden en informatie vloog voorbij in mijn geestesoog.

Ik gaf aan haar weer wat ik zag en voegde mijn interpretaties daaraan toe. ‘Je bent erg veelzijdig en ook mensgericht. je doet er goed aan je talenten op dit gebied verder te ontwikkelen. Je wordt heel blij van mensen helpen door dingen voor hen te organiseren, maar ook door naar hen te luisteren en hen te helpen met hun problemen’.

Jessica is feitelijk een ‘healer’. Een persoon die mensen helpt te helen mentaal maar ook praktisch! 

Door mij te focussen op energie zie ik beelden uit het leven van mijn cliënten, ik raak in gesprek met hun gids over hun kwaliteiten of ik stap in de schoenen van die persoon en voel waar diens talenten liggen! Dat is mijn manier om erachter te komen wat die persoon aan levensdoelen heeft meegebracht in dit leven!

Wanneer je ZELF achter jouw levensdoel wilt komen is het belangrijk je de volgende vragen te stellen:

 • Wat maakt mij blij?
 • Wat doe ik natuurlijk?
 • Wat doe ik (ook als ik niet werk) graag!? 
 • Wat gaat me natuurlijk en vanzelfsprekend af?
 • Waar kan ik mijzelf niet van weerhouden?
 • Wat doe ik altijd zelfs al is het niet voor werk. (ik heb zelf bijvoorbeeld altijd de neiging om met mensen in gesprek te geraken over hun leven, levenservaringen en problemen. Dit is altijd en overal het geval, zelfs bij de bushalte. Ik ga de diepte in en vind het heerlijk om mensen te leren kennen en mogen helpen!)
 • Wat geeft mij energie?
 • Waar hou ik van en spendeer ik graag tijd aan!?
 • Wat zou je nu doen als je van jezelf hield?
 • Wat zou je doen als je voldoende geld had om te kunnen kiezen wat je zou willen doen. Wat zou je dan doen? Hoe zou je dan leven?
 • Wat zou je doen opladen?
 • Wat zou je doen voor anderen? 


De antwoorden op deze vragen geven aanwijzingen m.b.t. je natuurlijke neigingen, je talenten en voorkeuren! 

Jij bent uitverkoren! Je bent bijzonder en jij bent belangrijk.
Ik vind dit belangrijk om te vertellen. Zeker ten tijde van mijn deelname een  ‘Het zesde zintuig, plaats delict, zag ik dat veel mensen naar beroemdheden, schrijvers, bekende Nederlanders en ook rijke mensen keken met een blik van ‘dat gaat mij nooit lukken’. Of ze zeiden tegen me ‘Voor rijke of bekende mensen is het makkelijk praten om je hart te volgen!’ 

Toch wil ik je vertellen dat het wel degelijk ook voor jou mogelijk is! Ik ben het levende bewijs hiervan!
Ik heb mijn hart gevolgd, ik heb een goede baan in het bedrijfsleven opgezegd omdat ik voelde in het diepst van mijn wezen dat dit is wat ik wil doen. Ik wil mijn talenten inzetten om er voor mensen te zijn! Door mijn enthousiasme en focus op mijn doel is het voor mij gaan werken! Ik was bovendien een alleenstaande moeder van drie kleine kinderen toen ik het besluit nam om te kiezen voor mijn passie. (dat was overigens nog voordat ik op televisie kwam!) Mijn praktijk begon te lopen en mensen vonden mij en ik mocht hen helpen!

Niet slechts een paar beroemde of rijke mensen op aarde, maar ook JIJ bent net zo belangrijk en waardevol als ieder ander! Er is niet iemand op een wolk in de lichtwereld die selecteert; ‘zij is wel bijzonder en zij niet’. Dat doen ze niet! Iedereen is belangrijk en uniek!

We zijn allemaal belangrijk! Je verdient een inkomen, een fijn leven, mensen die van je houden en jijzelf die van jou houdt! Je verdient ontspanning, liefde, erkenning en je verdient het je talenten te mogen delen. Er is voldoende liefde, geld, energie en tijd ook voor jou!! Het is geen competitie, er is genoeg voor iedereen! Blijf bij jezelf, ontwikkel je talenten en doe waar jij goed in bent en daarmee zul je ontvangen wat je nodig hebt om jouw unieke zelf op aarde te zijn!