Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Intuïtie
Facebook
Twitter
LinkedIn

Jij bent ook intuïtief! Echt waar! We zijn allemaal intuïtieve wezens, alleen omdat we vaak in ons hoofd zitten en onze gedachten zo serieus nemen gaan we eraan voorbij.

Je eet je bordje ‘netjes leeg’, ook al zit je vol. Je hebt het gevoel dat je je vriendin moet bellen, maar zo zeg je tegen jezelf: ‘dat kan morgen ook, en bovendien kan zij mij ook bellen!’ Dit zijn kleine voorbeeldjes waarin we onze dagdagelijkse intuïtie negeren. We hadden kunnen stoppen met eten. we ‘voelden’ dat we genoeg hadden. Alleen we luisteren naar het hoofd welke ons zegt hoe ‘het hoort’.

De vriendin was verdrietig. Je voelde intuïtief dat je haar kon bellen, echter je hoofd overtuigde je ervan dat je het te druk had, en dat het morgen ook kon!

We zijn niet gewend te ‘voelen’ wat goed voor ons is. We beredeneren. alleen wat als onze gedachten niet altijd weten wat goed voor ons is? Ik had eens een cliënt met een fike burn out die me vertelde hoe vaak ze bij het nemen van de rotonde vlak bij haar werk had gevoeld: ‘ik moet niet verder, ik wil naar huis’. en toch sleepte ze zich naar haar werk. In haar buik voelde ze een ‘nee’ maar haar hoofd zei ‘ja’.

Hoe kun je leren je intuïtie serieus te nemen?

Voor mij hielp het lang geleden om bewijs te verzamelen dat mijn intuïtie werkte! Ik deed dus vele testjes en liet me testen. Daarnaast begon ik te schrijven over wat ik meemaakte. Dat gaf me veel inzicht over mijzelf en ook over “hoe” ik dingen doorkreeg.  Ik leerde mijn eigen symbolentaal kennen daardoor!

  1. Test jezelf: Doe bijvoorbeeld vragen in verschillende enveloppen, hussel ze door elkaar en schrijf op de envelop je intuïtieve indrukken op. Alles wat er in je op komt is onderdeel van je intuïtie. Het liedje wat je in je hoofd hoort, een voorwerp waar je blik op valt, een vakantie waar je ineens aan moet denken! Voel op welke wijze de indrukken binnenkomen en noteer alles ook al je denkt dat het er niets mee te maken heeft. Kijk ook naar hoe je je voelt terwijl je je concentreert op de envelop. Positief, negatief, blij of niet blij. Het geeft allemaal iets weer over het antwoord op de vraag in de envelop!
  2. Visualiseer: Wanneer je je intuïtie wilt raadplegen over bijvoorbeeld een uitstapje die je met een vriendin wilt doen. Dan kun je visualiseren dat je het uitstapje maakt. Je gevoel in je lijf vertelt je dan vanzelf of het uitstapje een goed idee is!
  3. Hou een intuïtie dagboekje bij: we hebben vaak de neiging te vergeten wat we doorkrijgen of hebben doorgekregen. Houdt een dagboekje bij zodat je nog eens na kunt lezen wat je intuïtief voor elkaar hebt gekregen! Dat geeft zelfvertrouwen!