Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Intuïtie wat is dat eigenlijk?

Intuïtie wat is dat eigenlijk
Facebook
Twitter
LinkedIn

Intuïtie hebben we allemaal. Je voelt bepaalde dingen aan. Krijgt een fijn of minder fijn gevoel bij mensen. Kijkt uit naar een gebeurtenis of ziet er om een onverklaarbare reden tegenop! Leven vanuit je intuïtie zorgt ervoor dat je leert je intuïtie bewust te raadplegen. Het is een instrument welke je kan helpen je leven aangenamer te maken! 

Een voorbeeld uit mijn eigen hoed: Ik had onlangs haast en moest een een van mijn zoons naar de voetbal brengen èn een boodschap doen. Ik voelde intuïtief dat ik ‘de -normaal gesproken, snelle weg’ niet moest nemen. Omdat ik mijn intuïtie al wat jaartjes heb getraind kreeg ik daar ook een ‘weetje’ bij. Namelijk: ik zou vast komen te staan.

Nou heb ik in het verleden dit soort goede raad van mijn intuïtie vaker genegeerd,  maar dat doe ik dus niet meer. Het scheelt me heel wat ergernissen wanneer ik mijn intuïtie serieus neem! 

Bewust leven met je intuïtie als wijze raadgever kan dus echt lonend zijn!

Zo weet je intuïtief dat je iemand een berichtje moet sturen, je even moet bellen of spontaan moet langsgaan. Er zijn levens gered door mensen die ‘plotseling intuïtief’ voelden dat ze iemand een bezoekje moesten brengen. Zo ken ik het verhaal van een vrouw die besloot haar broer onverwachts te bezoeken, terwijl hij net op het punt stond zichzelf op te hangen, hij zag het leven niet meer zitten! Doordat zij onverwachts langskwam heeft zij hem daarvan weerhouden, hij ging daarna in therapie.

Zo heb ik zelf vlak voor de dood van mijn vader de ingeving gekregen dat ik hem een brief moest schrijven. Ik voelde dat het belangrijk was! Ik besloot direct mijn bed uit te gaan en heb de brief in twee uur tijd geschreven. Vragen en opmerkingen, mijn liefde voor hem en eigenlijk alles wat ik met hem wilde delen stopte ik in de brief. Korte tijd later stierf hij. Ik was enorm dankbaar voor mijn intuïtie die me daardoor de kans heeft gegeven hem te zeggen wat nodig was. 

Na zijn dood vond ik in zijn woning allemaal kleine briefjes met korte antwoorden op de vragen van mijn brief…. Hoe bijzonder!

Leer dus op je intuïtie te vertrouwen. Of leer je van je intuïtie bewust te zijn. Zelfs de nuchterste mensen hebben intuïtie! Belangrijkste is dat je leert hoe jouw intuïtie werkt!

Je kunt hiervoor een cursus volgen, bijvoorbeeld een cursus intuïtieve ontwikkeling. Of je kunt er boeken over lezen… mooiste is wanneer je je intuïtie in het dagelijks leven integreert!

Zo wist ik dat mijn zoon gevallen was nog voordat de oppas belde, ik stond al met mijn jas aan om naar de dokter te gaan! Je intuïtie leren gebruiken is bijzonder en zeer lonend. Het is speels, grappig en reuze handig!

Doe gewoon gezellig mee, gebruik je intuïtie!