Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Stoppen met zelfkritiek
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe vergroot je je intuïtie en wat heeft je bewustzijn daarmee te maken?!

Je bewustzijn is als een lampje dat je richt op je omgeving of je gedachten. je kunt met je bewustzijn een gedachten spoor volgen welke je weg voert van de werkelijkheid. Zo kun je je druk maken over een examen dat je moet halen -volgende week. Of raak je geïrriteerd omdat de automonteur zo’n hoge rekening heeft gestuurd, je beste vriendin je nog niet heeft teruggebeld etc! Gedachten vangen je aandacht en daarmee je bewustzijn!

Terwijl je voor het werken met je intuïtie erg veel baat hebt bij een kalm hoofd!

Iedere dag een momentje van rust inbouwen voor jezelf maakt dat je je intuïtie vergroot en je zelf sterker en kalmer maakt!

Kalme mensen zijn niet saai hoor. Kalme mensen zijn gewild gezelschap. Ze zijn goed in het oplossen van crisissituaties – ze laten zich niet snel hysterisch meeslepen.  Ze kunnen hoofd en bijzaken onderscheiden en lopen niet als een kip zonder kop rond. Ze zijn gewoonweg kalm.

Kalme mensen zijn ook rustig, niet snel van hun stuk te brengen, ze houden wat overzicht en kunnen vaak lastige besluiten nemen zonder dat het een drama wordt!

Kortom, kalmte is wenselijk! Het kan je verder brengen, je energie versterken en je beter in contact brengen met je intuïtie!

Intuïtie is als het surfen op andermans computer!

Bewust intuïtieve informatie doorkrijgen is wat ik bedoel als ik het heb over ‘surfen op andermans computer’ Net als wanneer je op het internet surft ‘typ’ je als het ware zoektermen in en vervolgens plopt er informatie in je scherm over dat onderwerp. Bij mij werkt dat ongeveer hetzelfde, echter in plaats van op internet surf ik over jouw energie, en in plaats van informatie op een beeldscherm zie ik de informatie op mijn innerlijke beeldscherm; ‘mijn geestoog’. 

Ik ben gewend te reizen met mijn bewustzijn, mensen noemen mij ook wel een ‘trance medium’. Bij overleden personen treed ik een beetje uit mijn lichaam waardoor de overledene dichterbij kan komen of zelfs een beetje van mijn energie kan gebruiken. Als ik mijzelf helemaal laat gaan kan ik zelfs mijn lichaam verlaten en de overledene toegang geven. Dat is iets wat ik niet zomaar doe.

Omdat ik echter weet dat ik uit mijn lijf kan reizen is het voor mij bij en na iedere concentratie goed om te ervaren dat ik weer mijzelf wordt. Ik ben dus even een uitstapje aan het maken naar de energie van de persoon tegenover me. En ik plop weer terug inmijn lichaam als ik voldoende informatie heb verzameld.

Je kunt het voorstellen als volgt: Je bent een website. Ik klik even op jouw site wat onderwerpen aan, lees en zie het een en ander en ga dan vervolgens weer terug naar mijn eigen website. Ik maak uitstapjes via ‘het internet’/ jouw energie naar jouw levenswebsite en zoek daar op onderwerp informatie van je op!

Belangrijk daarbij is dan wel om niet te veel afgeleid te worden door allerlei banners en glimmende verzoekjes. En daarvoor is een kalme geest met veel zelfkennis noodzakelijk. Doordat je jezelf van de ander weet te onderscheiden terwijl je ‘samensmelt’ met de anders energie, dàt is belangrijk!

Het kan zijn dat er een pagina error optreed en daar maak ik dan een notitie van. Een error is vaak iets groots in een mensenleven. Stel iemand vraagt me iets over het werk. En ik klik tijdens het zoeken naar werkinformatie, de link ‘relatie’ aan en deze toont mij een bizarre pagina. Dan kun je je voorstellen dat ik in ons gesprek zal aangeven: ‘ik zag ook nog iets betreffende je relatie, wil je daar nog iets over weten?’

Wanneer je je bewustzijn bewust kunt besturen loop je geen gevaar verstrengeld te raken in de indrukken die je ervaart. Ook kun je dan minder snel afgeleid raken door je eigen gedachten.

Tijdens het bewust -willen, doorkrijgen van intuïtieve indrukken is het belangrijk je te kunnen focussen op de onderwerpen waar je iets over wilt weten!  Je bewustzijn trainen is daarom noodzakelijk!

Probeer het zelf maar eens:

Probeer je tijdens je volgende ademhaling bewust te worden van je lichaam – je botten, je organen, je huid en spieren, het kloppen van je hart.

Het gaat erom dat je lichaam en geest tot rust komen. Je hoeft je hoofd niet ‘leeg te maken’.

 Neem alle ‘bijzaken’ in je gedachten mee als onderdeel van je bewustwording (ook wanneer je steeds een liedje hoort, je darmen pruttelen, de buurman begint te boren etc. Neem het waar maar probeer niet met de gedachten mee te gaan!).

Blijf dit een paar minuten doen. Voel je je kalm en geconcentreerd? Of merk je dat je gedachten alle kanten op razen? Vaak denken mensen dat je je helemaal ‘leeg’ moet maken om in een intuïtieve staat van zijn terecht te komen. Niets is minder waar.

Er bestaan geen mensen die ‘nooit iets denken’. Het gaat er om of je met je bewustzijn de gedachten die je ervaart volgt, of dat je je steeds laat meevoeren waardoor je niet meer in het hier en nu bent met je aandacht; het hier en nu waarin de cliënt je consulteert. Belangrijk is dus je erg bewust te zijn van je gedachten maar deze niet te volgen. Het zijn wolken die voorbij vliegen! Je hoeft je niet te volgen. Je merkt ze op en laat ze gaan.

Wanneer je in staat bent je geest kalm te houden en niet alle gedachten te volgen die je worden ingegeven ontstaat er rust.

Je kunt je voorstellen dat je op een dag het volgende denkt: ‘oh ik moet dit nog doen voor mijn werk en dat! En ik heb weinig tijd, en eigenlijk, wat als ik het niet kan?! Ik kan er niet mee omgaan dat ze zo tegen me doet. Waarom eigenlijk wat heb ik haar misdaan. Ze denkt vast…

Oh ik moet nog eten, mijn maag knort. Wat als ik mijn baan kwijt raak en ik heb nog geen andere baan. Hoe moet dat nou?’

Dit zijn best veel gedachten en veel zorgen, die je in een fractie van een minuut kan bedenken. Laat staan wat je allemaal aan gedachten voorbij laat komen gedurende een dag!!Allemaal afleidingen dus en veel onrust waar je niks aan hebt!

Wanneer je dit echter vergelijkt met een rivier: De rivier is niet bezig om alvast vooruit te kijken. Hij gaat niet alvast sneller stromen om eerder bij de zee te zijn. Hij gaat ook niet achteruit stromen omdat hij bang is dat hij volgend jaar zal opdrogen. Een rivier is gewoon.

Wanneer een hertje komt drinken aan de rivier, denkt de rivier niet: “he getsie nou zit hij met zijn slijmerige mond aan me te likken!” Nee de rivier stroomt kalmpjes en zonder oordeel verder!

Wanneer je een steen gooit in de rivier. Is de rivier niet afgeleid. De rivier gaat niet alvast in reactie op de steen die je gaat gooien ‘vooruit plonzen’. Hij ontvangt de steen wanneer die komt en plonst dan wat en daarna wordt de oppervlakte weer kalm en kabbelt hij rustig voort.

Zelfs wanneer je een enorme kei in de rivier legt maakt de rivier zich niet druk. Hij vind zijn weg eromheen. Wanneer je hem compleet afsluit. Wordt hij een meer. En ook dat meer blijft rustig zichzelf. Het gaat niet alvast wilde bewegingen maken voordat er een eekhoorntje aan komt. Het blijft rustig en kalm en doet zijn ding…

Wil je je intuïtie vergroten is het belangrijk dat je je bewust wordt van de onrust in je hoofd, de afleidingen die je bewustzijn steeds geneigd is te volgen. In tegenstelling tot de rivier maak je je vast net als vele anderen zorgen om andere mensen, heb je gedachten over het verleden en de toekomst.

Maar wat als je nu gewoon kijkt naar wat er op dit moment is? Benoem voor jezelf de feiten. Benoem alle voorwerpen die je om je heen ziet. Dan verdwijnen alle oordelen en zie je slechts nog de werkelijkheid zoals hij nu is: Je zit hier dit stuk te lezen. Je hebt waarschijnlijk kleren aan en misschien heb je iets te drinken. Dat is het. Geen onrust, geen verleden en geen toekomst. Slechts de feiten in het nu…

Wanneer je je houdt bij de feiten van dit moment zul je merken dat je wordt zoals de rivier, die kalm en onverstoorbaar zijn weg kan gaan!