Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hoe blijf ik in mijn eigen energie?!

energie
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe blijf ik in mijn eigen energie?!

 Hoogsensitief zijn is een kracht en een mooie eigenschap! Je kunt voor mensen een luisterend oor zijn en hebt een groot empathisch vermogen. Er zijn ook nadelen. Zo kun je soms last hebben van overprikkeling. Geluiden, sferen, energieën en stemmingen van anderen zijn vaak erg tastbaar voor je! Soms slurp je zoveel van andermans energie op dat je er last van hebt! Daarover gaat de volgende vraag:

******

Sandra: Ik ben hoogsensitief en zoals laatst met de kerstdagen merk ik dat ik aan het einde van de avond zowel enorm moe als hyper ben. Ik had normaal gegeten en niks geks gedaan, maar ik merk dat ik van al die mensen om me heen, van alles oppik. Ik vind dat zo zonde van mijn avond en de dagen erna ben ik niet helemaal mijzelf. Hoe kom ik zo snel mogelijk weer bij mijzelf? Hoe blijf ik in mijn eigen energie?

*******

Hoog gevoelig zijn is prachtig en heeft ook een keerzijde! Je kunt je goed inleven in andere mensen, maar je kunt ook vollopen met de energie van anderen. Energie die je vervolgens in de weg zit.

Laatst grapte ik nog tegen een cliënte; ‘Op dit moment nu jij in mijn praktijk bent lijkt het hebben van een restaurant me fantastisch!’ wetende dat ik mee surfte op de energie van deze mooie vrouw. Zij heeft haar eigen restaurant en we bespraken haar onderneming in het gesprek.

Gedurende een dergelijk contact met mensen om mij heen kan ik warm draaien en enthousiast worden van diens passie. Dat is soms goed opletten!

Ik heb gelukkig geleerd niet direct andermans ‘passies’ te gaan volgen. Dus ik ben ik geen restaurant gestart. ? Dit diepe inleven gebeurt mij echter regelmatig. Dat is ook de reden dat ik vaak ondernemers adviseer over nieuwe plannen en hun onderneming. Ik kan mee surfen op hun energie en meevoelen welke richting bij hun toekomst past en welke stappen succesvol kunnen zijn! Wanneer ik werk treed ik deels uit en neem een kijkje bij de energie van de ander, als een soort energie-reiziger!

De meeste hoog sensitieve personen zijn eerder een spons dan een reiziger. Wanneer je als spons te veel indrukken en energieën hebt opgezogen van andere mensen kun je je knap beroerd voelen!

Ben je een reiziger en heb je de neiging om uit te treden?

Tip! Wanneer je jezelf verliest in anderen of in andermans energie. Focus je dan op je bekken of je voeten en tenen. Beweeg ze heen en weer. Of glimlach tegen jezelf en spreek je eigen naam hardop uit. Je keert dan weer terug in je eigen lijf, met je energielichaam. Kort daarop weet je weer wat je eigen voorkeuren zijn!

Ben je een spons?

Tips! Neem dan een flink glas water en drink dit leeg. Het helpt je te aarden en meer bij jezelf te komen, ook reinigt het water je van binnen uit!

Leg je handen op de grond en adem diep door, visualiseer dat je alle energie die niet van jou is de grond in laat lopen.

Of zeg hardop of ‘in’ jezelf ‘alles wat niet van mij is gaat terug naar waar het vandaan komt!’ Op die manier stuur je energie die niet van jou is weg.

Douchen of wandelen kan ook helpen om weer in je eigen energie terug te komen. Visualiseren terwijl je dat doet. Je voorstellen hoe energie waar je last van hebt uit je stroomt ondersteunt hierbij! Meest belangrijk is dat je je eigen manier vind! Er is niet een ‘beste manier’, slechts de manier die bij jou past! Dat kan ook een combinatie zijn van alles wat hierboven geschreven staat!

Vragen en antwoorden

Heb je vragen aan mij? Wil je weten hoe je iets werkt? Hoe je bijvoorbeeld iets kunt leren over je intuïtie, helderziendheid of hooggevoeligheid. Stel mij dan je vraag!

In mijn rubriek -vragen en antwoorden- beantwoord ik wekelijks vragen van mijn lezers.

Het gaat hierbij dus niet om persoonlijke vragen (al mag je me die gerust stellen in een persoonlijke sessie natuurlijk!) maar om iets meer algemene vragen. Waarvan de antwoorden niet alleen jou maar wellicht ook andere mensen zouden kunnen helpen!