Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
entiteiten
Facebook
Twitter
LinkedIn

Voor optimaal leesplezier, lees dan eerst DEEL 1 en Deel 2 van mijn serie over entiteiten!

           Brrr, dat woord aanklever geeft jou waarschijnlijk ook de kriebels! Zeker in het geval van entiteiten. Je ziet ze niet, maar als ze er zijn en wanneer ze “aankleven” aan krijg je er last van. Dat klinkt zo sprookjesachtig en zweverig. En wat moet je nou met dat gekke gevoel. Een stroompje lucht langs je arm, een kaarsje dat zonder tocht ineens uit gaat, een fotolijstje dat ineens uit de kast valt… Daar wordt je toch bang van! Of op zijn minst ga je je afvragen, ben ik nou gek of… ??

Nou, in het geval van bovenstaande voorbeelden heb je niet perse te maken met een aanklever, gelukkig! Maar zoals ik in mijn andere Blog al uitlegde, entiteiten zijn er overal!

En wees niet bang ze hebben echt geen interesse in jouw WC bezoek, doucheavonturen of je privé momenten met je partner. Entiteiten bemoeien zich meestal gewoon met zichzelf of zijn graag bij bijzondere gebeurtenissen van familie en of voormalig gezin!

Wat die aanklevers betreft, er zijn veel mensen die er hun beroep van hebben gemaakt om aanklevers weg te halen! Gelukkig!

Als kind had ik zo’n nare entiteit bij me dus ik weet hoe het voelt. Gelukkig voor mij (en helaas voor hem) kon ik mijn ouders vertellen dat hij er zat! Ik gaf het aan en mijn ouders zeiden: ‘de niet zo mal, je hebt een grote fantasie!’. Ik benoemde het nog een paar keer en mijn ouders wezen het van de hand, ‘niet zo gek doen hoor!’.

Toen besloot ik -koppig als ik toen al was- meer informatie over deze aanklever weer te geven. “Het was een man en hij was gestorven in de slaapkamer van mijn zus. Hij was de man van de vrouw waarvan ze het huis gekocht hadden… hij is gestorven aan…” en toen werden mijn ouders ‘wakker’. En kwam ik zogezegd officieel uit mijn helderziende ‘kast’. Nu konden wij het niet meer ontkennen. Wat ik zag was waar. Want na enig navragen – mijn ouders wisten het niet- bleek dat de man inderdaad gestorven was in het huis en wel, – je raad het al, in de slaapkamer van mijn zus!

Om het plaatje compleet te maken had ik er veel last van. Toen ter tijd wist ik het nog niet maar ik werd als trance medium letterlijk door deze man uit mijn eigen lichaam gegooid. Ik zal je de details besparen maar tot mijn geluk waren mijn ouders wijs genoeg om te beseffen: ‘we begrijpen het niet, we vinden het gek, maar wat ze zegt snijdt houdt dus we moeten er wat mee…’ Ik ben mijn ouders tot op de dag van vandaag dankbaar dat ze iemand hebben ingeroepen om de man los te maken van mijn aura. Deze man, aanklevende entiteit, die was gestorven had met zijn dood eerst geen rust. Hij had zich aan mij vastgeklampt en was op aarde in onze dimensie gebleven met behulp van mijn energie. Het duurde enkele maanden voordat mijn ouders hulp inriepen en ik had er al flink wat last van. Hij had zich al diep in mijn energie gesetteld. Het ging dus niet zo goed met mij, maar nadat hij naar het licht was gebracht werd mijn leven weer “normaal”.

Aanklevende entiteiten kunnen dus een beetje naar zijn en je enge ervaringen geven. Ook in deze blog wil ik géén uitvoerig lijstje met kenmerken opsommen. Angst en fantasie kan bij mensen veel ervaringen creëren. Omdat niet ieder kind zich kan uiten zoals ik dat kon als kind -ze zijn te jong of zien niks maar ervaren het wel!, wil ik ten behoeve van hen, toch enkele kenmerken noemen. Kenmerken kunnen zijn:

 • Een jong kind dat ineens tekeningen zwart maakt
 • Een kind wat voorheen lief en rustig was, welke ineens woest en buiten zinnig wordt
 • Extreme stemmingswisselingen
 • Gewaarwordingen van uit het lichaam treden…

Ineke: Toen mijn kind ineens van de een of andere dag inktzwarte tekeningen begon te maken kreeg ik zo’n onheilspellend gevoel! Ik ben naar mijn buurvrouw gegaan – want wij hadden toen geen bad- en we zijn in bad gaan zitten. Ik heb rondom het bad allemaal kaarsen aangestoken. We zijn daar in bad gaan zitten omringd door een cirkel van licht! Ik wist in die tijd niet eens van het bestaan van entiteiten af, maar intuïtief moest ik handelen!

Ineke voelde intuïtief dat er iets mis was en handelde instinctief. Zij voelde juist aan dat een cirkel van licht het kind kon helpen! Zeker wanneer de aanklever nog niet lang aanwezig is kan een dergelijke cirkel voldoende zijn om de aanklever los te maken.

Een aanklever los maken vergt wat moed. Het is belangrijk dat je stevig in de schoenen gaat staan en niet aarzelt!

Zoals al in een eerdere Blog eerder aangegeven “jij bent de baas”. Twijfel je of ben je een beetje of “een beetje veel” ? bang, schakel dan iemand anders in. Angst verstoord het resultaat en een aanklever laat zich niet losmaken door iemand met angst.

Wanneer je niet bang bent en het zelf wilt doen:

 • Zorg ervoor dat je in een juiste afstemming bent, doe een meditatie en haal een aantal keer rustig en diep adem. Wanneer je gelovig bent zeg dan een gebed. Ook als je niet gelovig bent kan een gebed of mantra je energie trilling verhogen, dus je kunt het sowieso doen. Andere manieren zijn een lichtmeditatie uitvoeren. Reiki toepassen, energiewerk doen. Ademhalingsoefeningen. etc.
 • Vraag om bescherming: “Hierbij vraag ik om hulp van mijn gidsen, engelen en alle lichtwezens van de hoogste orde om mij bij te staan bij het bevrijden van … van deze energie. Hierbij vraag ik om hulp en bescherming voor … en mijzelf! Moge het aller lichtste en allerhoogste mij bijstaan in deze taak.” Of iets van gelijke strekking. VRAAG ALTIJD OM DEZE HULP! Je weet nooit hoe sterk een dergelijke aanklevende entiteit is dus soms heb je die hulp en bescherming keihard nodig.
  • Begint het al te kriebelen, wordt het een beetje te zweverig voor je? Schakel dan iemand anders in. Geloof in jezelf is erg belangrijk hierin! Ikzelf ben een ‘nuchtere tuinboon’, echter ik weet dat die andere wereld en alle lichtwezens daarin bestaan. Ze kunnen echter alleen handelen, je helpen en beschermen als jij hen er expliciet om vraagt. Anders beïnvloeden ze jou in je keuzevrijheid en dat mogen ze op geen enkele wijze doen!
 • Gebruik hulpmiddelen zoals Witte salie en Zout om de ruimte te reinigen.
 • Probeer vervolgens geestelijk contact te maken met de energie van de aanklever. Kijk of er bewustzijn is waar je mee kan communiceren. Ontstaat er een gevoelsmatige strijd. Vraag dan of je gidsen en helpers je helpen.
 • Gebied, vraag duidelijk aan de entiteit om te vertrekken: “Je hebt hier niets te zoeken, ga naar het licht” kan volstaan. Een duidelijk “ga weg” is ook prima. Soms maak ik een wat uitgebreider praatje, omdat het soms kan helpen de entiteit begrip en liefde te geven om hem los te kunnen maken. Het helpt wanneer je in de entiteit de wens kan wakker maken om naar het licht te gaan. Een entiteit bewust maken is daarbij erg belangrijk! Een gesprek kan echter ook ‘terugvuren’. Een echt nare entiteit kan ook proberen over te stappen in jouw energie. Met dit soort stappen moet je dus erg voorzichtig zijn!
 • Omvat de entiteit met lichtenergie en breng hen naar boven. Schep de entiteit los van het ‘slachtoffer’. Wanneer je niet weet hoe dat moet of het lukt je niet vraag je gidsen en engelen de aanklever naar het licht te brengen.
 • Vervolgens is het tijd voor nazorg. Heel de aura van het ‘slachtoffer en doe dat zorgvuldig’. Een slachtoffer heeft als het ware een kwetsbare plek in de aura wat even tijd nodig heeft om te helen. Een amulet, voldoende aarding, extra beschermlaag etc. kan hierbij helpen.

Vergis je niet bovenstaand stappenplan is niet volledig!! Het is een leidraad en toont enkele van de te volgens stappen. Je kunt je voorstellen dat bovenstaand stappenplan een stappenplan is voor een “aanklever Lite”. Voor een “aanklever PRO’ is dit niet voldoende en is het raadzaam iemand in te schakelen. De symptomen zijn dan ook vaak ernstiger.

Heb je geen ervaring met energiewerk, kun je de entiteit niet zien of voelen, begin dan ook NIET aan bovenstaand stappenplan! Nogmaals hier wil ik nogmaals duidelijk aangeven dat bovenstaande tips bedoelt zijn om je bewust te maken van wat je zou kunnen doen, hoe je je sterker kan voelen hierin. En hoe je vertrouwen kan hebben dat dit soort situaties opgelost kunnen worden!

Als afsluiting wil ik benadrukken dat echte aanklevers minder vaak voorkomen dan we denken. Een echte onvriendelijke aanklever is zeldzaam.

Wanneer je wekelijks naar een ‘hulpverlener’ gaat die steeds opnieuw entiteiten weg haalt kun je je afvragen of dit wel de juiste werkwijze is.

Ik zou me afvragen:

 • Heb ik die persoon wel nodig?
 • Hoe komen al die entiteiten bij mij?
 • Waarom hebben niet alle mensen er last van?
 • Kan ik zelf iets doen?
 • Is het wel nodig er steeds iets aan te doen?

Wellicht heb je gewoon net als ieder ander entiteiten om je heen, zonder dat je daar last van hebt. Sommige mensen worden moe van suiker of van hardlopen! Klinkt gek maar het hoeft niet altijd een entiteit te zijn!

Hoogsensitieve mensen hebben vaak meer entiteiten om zich heen omdat deze entiteiten de hoog gevoeligheid ervaren als een speciaal licht waarvan ze aanvoelen dat ze daarmee gemakkelijker door de sluier heen kunnen communiceren. Wat ‘waar’ is maar niet altijd fijn voor de hoogsensitieve ontvanger!!

Wanneer je dat niet prettig vind wees duidelijk en stuur ze weg. Of zoals mijn zoontje van 2 laatst zei tegen ‘de monsters die hij zag’: “Ga naar je eigen huis!’

Vragen en antwoorden

Heb je vragen aan mij? Wil je weten hoe je iets werkt? Hoe je bijvoorbeeld iets kunt leren over je intuïtie, helderziendheid of hooggevoeligheid. Stel mij dan je vraag!

In mijn rubriek -vragen en antwoorden- beantwoord ik wekelijks vragen van mijn lezers.

Het gaat hierbij dus niet om persoonlijke vragen (al mag je me die gerust stellen in een persoonlijke sessie natuurlijk!) maar om iets meer algemene vragen. Waarvan de antwoorden niet alleen jou maar wellicht ook andere mensen zouden kunnen helpen!